Bli medlem

Nyheter

Sporten Åkra og North By Ohm er blitt samboere

Sporten Åkra og North By Ohm har gjennom mange år samarbeidet, og har nå flyttet sammen i lokalene til Sporten Åkra

Publisert

IMG_0412

Åkrehamn Vekst har tatt kontakt med daglig leder Trond Morten Liknes i Sporten Åkra og daglig leder og eier av North By Ohm John Henry Simonsen for å høre om deres nye konsept.

North By Ohm startet opp i 2012 hjemme I garasjen og fikk tak i 3 vareprøve sykler fra Kina. John Henry hadde en stand på Fiskeridagene og viste frem EL-syklene der, folk var skeptiske og visste ikke helt hva dette var, men etter at flere prøvde syklene fikk John Henry bestilling av 20 sykler. Ikke hadde han priser og hvordan han skulle gjøre dette, men designet syklene selv og reiste til Kina for å besøke flere fabrikker. Den fabrikken som nå lager syklene, sier at North er den minste kunden deres, men den desidert kjekkeste og derfor får han laget syklene på fabrikken den dag i dag. Etter noen år ble det for liten plass i garasjen og lager på Bygnes ble opprettet før turen gikk videre til Veakrossen. September 2022 ble det nytt showrom og EL-sykkelverksted i Åkrehamn på vestsiden av Fv547 med Sporten Åkra på østsiden av fylkesveien.

IMG_0408

North Bikes har samarbeid med Størkersen på Vea og en avtale med Mekk kjeden, men den største samarbeidspartneren er nå likevel Sporten Åkra. Samarbeidet ble tettere og bedre, men det var en ting som uroet dem. Andor Rasmussen er eier av Sporten Åkra og har sitt kontor i 2.etasje og ser derfor ned på Fv547 og noen av de 13 tusen bilene som passerer i løpet av døgnet. Han så flere ganger kunder som løp over veien mellom bilene og sa til Trond Morten og Jan Henry at det er best vi flytter dere sammen før det skjer en ulykke.

Samboerskapet har allerede gitt gode resultater og nå er det enklere for kundene enten de skal ha trøsykkel eller EL sykkel. Vi samarbeider godt sier de to som har kjent hverandre fra de var små og spilte fotball sammen. Trond Morten sier at de har oppgradert lokalene slik at nå har North Bikes et eget hjørne med sine produkter. Vi ser at vi trenger en oppgradering på flere av våre produkter, slik at det blir enklere for kundene og oss å finne frem i butikken.

Alle EL-sykler fra North kommer fra Kina men vi setter dem sammen her i butikken. Dette året har vi fått inn 200 EL sykler, og salget er ca 50/50% på El og vanlige sykler. Neste helg skal John Henry reise til Tyskland på messe, her er de nyeste delene og komponentene utstilt og da er det bare til å sette sammen neste års produksjon sier John Henry som reiser stort sett hvert år til Tyskland for å oppdatere seg.

Vi spør Trond Morten om hvordan det går nå i butikken, dere selger jo mye mer enn sykler. Fra mars måned har vi sett en god utvikling på omsetningen av sykler, og annet sportsutstyr. Vi har avtale med tre klubber Ferkingstad, Åkra og Vea. Derfor er vi sterke på merkevarer og selger og trykker reklame på drakter og overtrekks drakter som klubbene har behov for. Vi satser på merkevarer og fotballsko av beste kvalitet får kundene hos oss. Det er bedre med færre varer, men de produktene vi har skal være av topp kvalitet.

Ellers ønsker vi at flere satser på å lage frisbeegolf baner, dette er en sport i utvikling og vi har behov for fler baner på Karmøy. Denne sporten er faktisk ganske rimelig å være med på og hele familien kan delta.

Til slutt må vi ta med at sykkelverkstedet er det største på Haugalandet og med to eksperter med mange års erfaring med reparasjon gir oss mange kunder. John Henry er sertifisert for å oppgrader software på batterier og kan fikse dem hvis de ikke fungerer optimalt. Vi har kunder fra hele Haugalandet som ønsker reparasjon av syklene sine, og det skal vi sammen greie å ordne sier de to som er kommet seg ut til sykkelverkstedet og er i full gang med dagens oppgaver.