Bli medlem

Nyheter

Tre bedrifter har flyttet til Stongsvingen i Åkrehamn

Byggmester Tommy Bårdsen, Bårdsen Restaurering og Bygg-Start har etablert seg i Stongsvingen Næringsområde.

Publisert

IMG_2655

Mangor Bårdsen i Bårdsen Restaurering har sammen med Byggmester Tommy Bårdsen kjøpt en seksjon i Stongsvingen 85, og de har fått med seg Bygg-Start som leietaker. Bygg-Start drives av Kenneth Gabrielsen og han og Tommy eier bedriften sammen.

Siden de nettopp har flyttet inn i lokalene hadde de en felles lunsj denne uken og Åkrehamn Vekst tok derfor turen for å hilse på og ønske velkommen til Åkrehamn. Praten går rundt bordet og alle er kommet godt til rette allerede. De ser at samarbeidet innad på bygget er bra og de tror at dette samboerskapet kan bli veldig bra. De sier også at de samarbeider godt med andre bedrifter også. 

Bygg-Start AS

Driver med tegning av hus, hytter, garasjer og andre byggtekniske saker. De sender også inn byggesøknader som ansvarlig søker eller som søknadshjelp til kommuner både for private og en del bedrifter. Kenneth sier at de har mange kunder på Karmøy og spesielt her på vest og Sør-Karmøy. Kundekretsen deres er likevel på hele Haugalandet, Sveio, Sauda og Suldal. I tillegg så jobber også Bjørn Gismervik med Kenneth, noe de nå har gjort i til sammen i over 20 år. Svein Arild Aarskog er den som digitaliserer tegninger for Bygg-Start as. For tiden har selskapet mer enn nok å henge fingrene i.

Byggmester Tommy Bårdsen

Vi bygger nye hus, ombygging og utvidelse av hus, garasjer og hytter. For tiden er det også fokus på å få boligene mer energieffektive og derfor tilbyr vi slike oppgraderinger på eldre boliger. Ombygginger av bad er også en av våre felt vi har mange oppdrag innenfor. 10 tømrere er ansatt i bedriften og de har mye arbeid fremover.

Bårdsen Restaurering

Som navnet sier arbeider bedriften med restaurering av bygninger. De har mye arbeid i Søragadå, og det går eller mye i fredede hus som trenger restaurering. Mangor, faren Helge og Sveinung Mannes er ansatt i firmaet. Vi har også en del arbeid utenfor Karmøy og Haugalandet og jobber en del i Nedstrand og Sveio.

De er medlemmer i Håndkraft og forteller om økse-kurset de var med på i mars dette året. Her blir rundtømmer laget om til vanlig konstruksjons-tømmer kun ved hjelp av øks. Mangor ønsker også lage sink-renner på verkstedet i Stongsvingen, det er ikke så mange som lager det i dag. Vi har restaurert taket på Kirken på Falnes, vinduene på Åkra gamle kirke i tillegg til mange oppdrag på verneverdige bygninger.