Bli medlem

Utforsk Vestsiå

Vest i havet ytterst mot den barske Nordsjøen ligger byen Åkrehamn. Her finner du fantastisk natur med vakre sandstrender og svaberg og opplevelser for både liten og stor. Sør for Åkrehamn finner vi vakre Ferkingstad med sandstrender, havneområder og tufter fra vikingtid. Mot nordvest ligger Veavågen som er Karmøys største bygd, med fiskerimuseum og mange fine lune små havner.

IMG_4003-edited-scaled

Åkrehamn

Vest i havet, ytterst mot Nordsjøen ligger Åkrehamn. Ved de vakre sandstrendene og svabergene på vestsiden av Karmøy har det bodd folk fra urgamle tider. Åkrehamn er skapt av fiskere, bønder og sjøfolk i mange generasjoner. Åkrehamn er i dag et moderne tettsted med 8.189 innbyggere (pr 31.12.2021), med et variert handels- og servicetilbud.

Les mer

IMG_3384
Åkrasanden

Veavågen

Vea er den største bygden på selve Karmøy og her bor det 3200 personer. Vea er kjent som en stor fiskeri bygd gjennom flere hundre år. Selv om fisket i Norge har utviklet seg fra små sjark båter til store trålere har Vea redere heletiden utviklet seg på samme måten. I bygda har de flere av de største fiskebåt trålere i Norge.
Fiskerimuseet på Vea er verd et besøk, her får vi oppleve fiskeriene fra gammelt av og frem til i dag. Storhall Karmøy åpnet 09. desember 2015 og er et nasjonalt pilotprosjekt i og med at det er første gang det er realisert både Flerbruks- og Fotballhall med internasjonale mål under samme tak i Norge. I Veakrossen ligger det et stort næringsområde med små og store bedrifter og butikker.

Les mer

DSC_0180-1
Porsholmen

Ferkingstad

Ferkingstad er en bygd 4 km sør for Åkrehamn på vestsiden av Karmøy. Ferkingstad er kjent fra vikingtiden da Kong Ferking og Kong Augvald fra Avaldsnes barket i sammen i et slag ved Ferkingstad havn. Kong Ferking gikk av med seieren og han hadde en flott vikingård, men nå er det kun to båtnauster som står igjen. Her nede ved havnen ligger en gammel kirkegård som er vernet og sandstrand og en fin lun havn. Ferkingstad og Langåker området er et kjent landbruksområdet med mye sand, der gulerøttene vokser godt. Det bor ca 1300 personer rundt Ferkingstad området.

Les mer

Bilde 1

Overnatting og selskapslokaler

Les mer

3

Karmøy Fiskerimuseum

Karmøy Fiskerimuseum viser utviklingen innen fiskerinæringen fra den tid motoren kom og har lagt hovedvekt på epoken etter 1950.

Les mer

70449535_447302969208638_1631848003499196416_n

Rapporter og prosjekter

Les mer