Bli medlem

Om oss

Åkrehamn Vekst ble stiftet den 02.03.2005 som en handel og næringsforening i Åkrehamn og nærliggende områder. Foreningen ønsker å tilrettelegge forholdene for alle handels og næringsbedrifter i og rundt Åkrehamn.

Byen er kjent for sin sjørelaterte virksomhet og som den største handelsbyen på selve Karmøy. De siste årene har byen opplevd en rivende utvikling både som handel og næringssted. En god plass å bo der det er enkelt å komme til sentrum med alle mulighetene handelsbyen har.

Byen er i god vekst og utvikling med flere hundre nye leiligheter og arbeidsplasser. Frivillige lag og foreninger sørger for at befolkningen har et veldig godt fritidstilbud.

Etter hvert har vi utvidet vårt område til å omfatte Ferkingstad i sør til Veavåg i Nord. Dette området kaller vi for «Vestsiå» og her bor det over 14 tusen personer.

Åkrehamn Vekst arbeider for:

Åkrehamn Vekst arbeider for å skape gode forhold for eksisterende næringer i Ferkingstad, Ådland, Åkrehamn, Sevland og Veavågen. Vi ønsker også å være innovative og skape nye arbeidsplasser og virksomheter som vi mangler.

Vi vil prioritere arbeidsplasser innen sjørettet virksomhet som vi ser kan gi området vårt et stort løft de nærmeste årene. Utvidelse av våre eksisterende handelssenter og videre utbygging av leiligheter vil vi også jobbe for å utvikle videre

Handel og næring

Handel og næringsbedriftene på Vestsiå består av allsidighet innen handel. Vi har tre senter med Amfi som det største og Karmøy Storsenter og Divisenteret. Trålbøteriet er kjent langt utenfor Åkrehamn, med sitt store vareutvalg. Vi har ellers en kystfiskeflåte, fiskeutsalg, fiskeprodusenter, krabbemottak, rekemottak og en rekke med forskjellige butikker i sentrum.

I Ferkingstad området er det foreløpig ikke så mange bedrifter som er etablert, men ting tyder på at det kan forandres i løpet av de neste årene. Veavåg sentrum har de siste årene vist at her er det plass til en del nisjebutikker og de mer etablerte butikkene rundt skole/kirkeområdet. Veakrossen næringsområde har de siste årene hatt en formidabel utvikling som går fra industri til handel. Her finner vi Karmøy Storsenter, Vedavågen Rør, Solstein, Vea Hageland for ikke å glemme Stillasgruppen, Monter og Hellvik Hus.

Et rikholdig næringsliv  er det også i Åkrehamn med Åkra Bilimport som en stor aktør. Revisor og regnskapskontorer, småindustri og Åkra Sementstøperi. Flere byggefirma som i stor grad er med på utviklingen. Vi kan nevne mange flere bedrifter, men det er kanskje ikke nødvendig nå. Ta en tur til Åkrehamn og se selv vårt rikholdige næringsliv.

Styret

Kjartan

Styreleder
Kjartan Medhaug
Mobil: 90109088
kjartan@bohn-regnskap.no

Johnny1

Nestleder
Johnny Stava
Mobil: 90061034
johnny@fluggerfarve-karmoy.no

Bente

Styremedlem
Bente Thorsen
Mobil: 99710290
bentethors@gmail.com

Ludvig

Styremedlem
Ludvig O. Egge
Mobil: 93285329
ludvigegge@gmail.com

thumbnail_Laila-kopi-1

Styremedlem
Laila Synnøve Haugen
Mobil: 91751510
bs.aakrehamn@kitchn.no

thumbnail_Tore-kopi

Styremedlem
Tore Olsen
Mobil: 97790220
tore@storhallkarmoy.no

Susanne

Styremedlem
Susanne J. Kvalvik
Mobil: 48276342
sj@stempelkarmoy.no