Bli medlem

Nyheter

Amerikafest feirer 10 års jubileum på Fiskeridagene

Karmøy Vest Rotary Klubb har arrangert Amerikafest siden 2011, dessverre kom pandemien i veien fra 2020-2022. Nå er klubben klar igjen for å feire 10 års jubileum.

Publisert

DSCN0516

I 2010 kom Scenekraft til Åkrehamn og Fiskeridagene med «Havet har meg» av Elsa Aanensen. Elsa Aanensen hadde laget dette stykket med utgangspunkt med Norskamerikanere som arbeidet i New Bedford og Seattle (Ballard).


Jeg syntes det var veldig bra at så mange Norskamerikanere kom «hjem» til Karmøy hver sommer for å snakke med kjente under Fiskeridagene som de kaller for «Åkradagene». Siden jeg var medlem i Rotaryklubben tok jeg kontakt for å høre muligheten for å lage et årvisst arrangement på Fiskeridagene som hadde noe med Amerika å gjøre.


Dermed oppstod Amerikafest i 2011 der over 230 gjester deltok. Vi fikk selebert besøk av daværende Ambassadør fra USA Barry White, Kim Nesselquist consul i Seattle og en rekke med Norskamerikanere som har bodd eller bor i USA.
Nå tror dere kanskje at det kun er gjester fra USA, men det stemmer ikke. Her er alle velkommen og jeg tror de fleste Karmøy og Haugaland kjenner eller er i familie med noen fra USA. Vi ønsker på vårt 10 års jubileum alle som er venner av USA å melde seg på.

Dørene åpnes allerede kl 16:30 med «Get together party» der vi får en god sosial stemning det blir når gjestene som kanskje ikke har sett hverandre de siste årene får en god prat. Underholdning me Mads Pedersen, Odd Roar Hult og Aleksander Hauge og det hele ledes av vår faste konferansier Lasse Pedersen. Guvernør fra Rotary, Ordfører fra Karmøy og representanter fra Karmøyklubben i Seattle stiller også.
Det blir komle til middag og kaffe og lefser i etterkant

Velkommen til Amerikafest
Mvh Per Inge Eriksen, komiteleder

NO-Amerikafest-2023



https://amerikafest.com