ENOVATE en bedrift i fremgang

28. mai 2020

Fra kontoret i Veakrossen fra venstre: Øyvind Meistad, Torill Helene Rehnberg Vikshåland, Svein Furenes og Thormod Frøland

Enovate er en bedrift som for web og mobil. Gründerne Øyvind Meistad og Henrik von Schlanbusch startet med hjemmekontor på Langåker og i Bergen, og har på få år utviklet sin profil og omsetning kraftig. Selskapet har utviklet flere ulike skyløsninger som de enten allerede har skilt ut, eller holder på med å skille ut som egne selskap. Datterselskapet Enovate test vil ha hovedkontor på Karmøy hvor det vil bli ledet av Torill Vikshåland, og hvor det vil levere system for nettbaserte digitale prøver.

Det ene spinn-off-selskapet Rayvn, har i perioden 2017 til i dag hentet inn over 40 millioner kr fra ulike investorer, slik at Enovate nå sitter igjen med 31% av eierandelen i dette vekstselskapet som nå har 20 ansatte i Norge, USA, Spania og Litauen og som ledes av Enovate-gründer Henrik von Schlanbusch. I fjor solgte Enovate spin-off-selskapet Flexite!Fire til fire tidligere ansatte i Bergen for å gi dem mulighet til å ta satsningen videre på egen hånd.

Så kommer vi tilbake til det lokale karmøyselskapet Enovate som startet med hjemmekontor, flyttet til Centrum varehus for to år siden og har vokst ut av de lokalene. De har nå flyttet til nye lyse og fine lokaler i 2. etasje hos Vedavågen Rør i Veakrosen. Her har de stor og god plass for sine nå 10 ansatte, men gründer og daglig leder Øyvind Meistad skal utvide staben med flere ansatte. Oppgavene blir flere og større og vi har de siste månedene landet nye langsiktige avtaler slik at vi må ansatte nye utviklere for å fullføre alle oppgavene.

Åkrehamn Vekst ønsker å vite hvilken bedrift Enovate er, og hva som er hovedoppgavene i firmaet. Enovate er et programvarestudio som utvikler ulike skybaserte løsninger. De viktigste produktene vi har utviklet er løsninger for beredskap og kompetansestyring som nå er skilt ut i Rayvn og Flexite!Fire AS. I tillegg har vi utviklet løsninger for blant annet kursadministrasjon og digital eksamen. Vår satsning på digital eksamen er i dag den viktigste og startet opp i 2003 da vi sammen med universitetet i Bergen utviklet den første serveren for digitaliserte nasjonale prøver. Vår satsning på digitale prøver ledes av Torill Vikshåland, og etter covid-19-epidemien har markedsmulighetene faktisk blitt større, og ikke mindre som mange andre dessverre har opplevd.

Videre ønsker vi å vite hvem kundene er. Vi drifter og bistår omkring 400 kommunale prøvested med nettbasert jegerprøveeksamen på vegne av Miljødirektoratet i Norge under en 10-årig avtale. Nå nylig vant vi også anbud på tilsvarende oppdrag i Sverige hos det svenske Naturvårdsverket. Kontrakten vi har tegnet er en 4 års avtale med opsjon på 6 nye år. Tilsvarende drifter vi prøvesystemet for Kompetanse Norge og gir support til omkring 300 kommunale prøvested som benytter Kompetanse Norge sine norsk-prøver for innvandrere, og deres samfunnskunnskapsprøve og statsborgerprøve. Vi har også nylig inngått en tilsvarende avtale med NHO Transport for deres Norskprøve for bussjåfører. Den europeiske organisasjonen for sikkerhet i luften, EUROCONTROL, er en annen viktig kunde vi har hatt siden 2005 og hvor nærmere 50 store nasjonale luftfartsorganisasjoner som f. eks. Avinor og flyselskap som Etihad og Emirates, benytter en ferdighetsprøve i engelsk for piloter og flygeledere som EUROCONTROL har utviklet og som kjører i den digitale prøveplattformen til Enovate. Her gir vi også support til prøvested fra Indonesia i øst, til Island i vest, Norge i nord og land i Midtøsten, Nord-Afrika og Sør-Amerika i sør. Til høsten er det planlagt at 25-30 organisasjoner som bruker EUROCONTROL sin prøve skal komme til det årlige brukerforumet som for første gang er planlagt til Enovate sitt kontor på Karmøy. Vi håper at vi kan få dette til, men forventer at det må utsettes grunnet pandemien.

Da vi er på kontoret er kun 4 av de 10 ansatte her fysisk, resten er på hjemmekontor grunnet Covid-19 epidemien. Vi driver jo med digitale løsninger og trenger ikke være på kontoret hver dag.

Åkrehamn Vekst fikk et godt innblikk av bedriften Enovate og hva de arbeider med. Ønsker dere å vite mer kan dere kontakte dem og ellers lese mer på nettsiden enovate.no

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies