Bli medlem

Nyheter

EFA Stiftelsen åpnet ny brukthandel avdeling i Åkrehamn

Arbeidet innenfor rusomsorg i EFA stiftelsen hjelper mange rusmisbrukere ut av rusen og gir dem omsorg, arbeid og ikke minst en hverdag med god sosial kontakt med mange folk.

Publisert

IMG_2652

15.januar i år åpnet de en brukthandel på Divisenteret etter at Eriksen Hårdesign flyttet til Åkrakrossen. Nå har de utvidet med en stor ny avdeling i Divisenteret. Her er det langt over 200kvm og inneholder litt større ting og produkter som møbler, sengeavdeling, kjøkkenavdeling og hvitevarer og et lager der nye ting kommer inn og blir vasket før det settes ut i butikk.

Åkrehamn Vekst var så heldige at de åpnet den nye avdelingen deres torsdag 18.april og tente et lys for enda mer Lys og Varme. Vi gratulerer med den fine nye oversiktlige avdelingen

Det har siden oppstarten av EFA stiftelsen i 2021 blitt mye større med flere etableringer fra Skudenes til Åkrehamn. Lageret og brukthandelen i Boligleverandørens lager og bygghall var den første. Så ble det opprettet en egen Brukthandel i Skudenes der Andreas Larsen tidligere hadde klesbutikk, i Skudenes har de også et lager. Så installerte de seg på Sandve der de driver det viktige ettervernet der folk bor, går på skole eller jobber for EFA stiftelsen og får god oppfølging.

EFA står for Ettervern, Forebygging og Arbeidstrening innen rusomsorgen.

Rusomsorg og ettervern er det viktigste arbeidet EFA stiftelsen driver, og det er viktig at ettervernet består av arbeid eller skole sammen med det sosiale slik at rusavhengige kan komme tilbake til samfunnet på en god og inkluderende måte.
Utenom jobben som utføres i butikker og lager har stiftelsen en del arbeid med henting og bringing, flytting, bortkjøring og tømming av dødsbo. En arbeidsgjeng reiser rundt for å klippe hekker, trær, plenklipping og annet forefallende arbeid, nærmest en vaktmestertjeneste.

Det arbeider hele 40 dugnadsfolk de fleste kvinner på butikkene, og de har 4 fast ansatte.

Motto: GI ALDRI OPP

Det er takket være de to flotte personene Ingrid og Halvor Hansen at EFA Stiftelsen startet og fungerer den dag i dag. Vi ønsker dem lykke til med arbeidet videre.