Søppelet flyter rundt i gater, sjøkanten og i grøntområder

15. mai 2020

Vi har fått en epost fra en vestkarmøybu som er bekymret for alt bosset vi mennesker kaster fra oss på feil sted. Vi må få en holdningsendring hos alle Karmøybuer, da må vi få med oss kommune, bedrifter og selvsagt alle som bor her til en felles dugnad som varer i mange mange år. Holdningsskapende kampanjer hjelper dersom vi ikke gir opp, men fortsetter helt til alle har forstått at søppel hører hjemme i søppelkasser og ikke i naturen.

Dette er selvsagt et nasjonalt og internasjonalt problem, men vi får nå konsentrere oss om vårt eget nabolag.

Henstiller derfor til kommunen, mediebedrifter og befolkningen. HJELP OSS TIL Å KASTE BOSSET PÅ DE RIKTIGE STEDENE.

Ser du boss som flyter rundt, vær med å ta det opp og kast det der det hører hjemme. Oppfordrer alle til å plukke søppel langs veier, grøntområder og i veikanten. Sikre egne bossdunker slik at de ikke faller ned og søppelet flyttes ut i naturen

mvh Åkrehamn Vekst

epost fra en frustrert Karmøybu:

Var med min datter som fikk i lekse å plukke søppel i nærområdet, etter en halvtimes tid plukket vi mengder av isopor og plast som fløt,/lå i strandkanten. Mitt nærområde er ute på moloen. Alt som ligger i strandkanten roterer til slutt rundt inne i havnen. Alle går tur her ute i disse corona tider ,men ingen plukker med seg noe søppel. Hundeposer med dritt ligger her og der. Årlig kampanje for søppel plukking er vel en svak løsning på et problem. Om det ikke er noen plass å kaste søppel gidder ikke folk å ta med seg noe. Ønsker et skilt ute ved moloen ,med tekst om å hjelpe fellesskapet osv. Det trengs en container eller lignende for å kaste ting i.denne kan jo renovasjon tømme i intervaller når de tar runden likevel. Regner med næringslivet er positiv til dette også, kanskje få dem med på laget. Fint med blått flagg på stranden mens det flyter med plast i de  andre nærområdene. Kan dere være behjelpelig å få laget skilt til en symbolsk sum.

 

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies