Månedens Bedrift i januar 2020 er Vestfoto

3. januar 2020

Fra venstre Tove og Ida (foto: Vestfoto)

Vestfoto ble startet allerede i 1998 da med navnet Kalika foto og etter hvert ble navnet endret til Vestfoto. I 2014 ble det gjort om fra enkeltmannsforetak til AS. Selskapet ble startet av Tove Virata Bråthen og hun eier bedriften sammen med Ida Kristin Vollum.

Bedriften holder i dag til på Sevland, nærmere bestemt Sevlandvegen 80 i «Thorsenhuset». Vestfoto har gjennom mange år laget lokale fotobøker, diktsamlinger og ikke minst den store fotoboken i vårt vakre kystlandskap Nordsjøvegen. Her er alle kommunene som ligger langs Nordsjøvegen fra Kristiansand til Haugesund beskrevet i ord og ikke minst bilder.

De siste årene har også Tove og Ida arrangert en rekke forskjellige fotokurs og skal allerede i februar avholde grunnkurs i foto på Ryvarden kulturfyr. De har også utviklet nettkurs i kreativ fotografering og mobilfotografering, og lanserer snart et om feriefotografering.
Mobilfotokurs blir også arrangert for bedrifter der de skreddersyr kurset etter den enkelte bedrifts behov.

Foto: Ida Kristin Vollum

Det er Ida som fotograferer mens Tove er skribenten. Ida har flere ganger vunnet TV2 været sin konkurranse i værfoto, noe som utenom å vinne premier også har gitt henne mange fine oppmerksomheter fra det ganske land.

Åkrehamn Vekst er så heldig at vi får lov å bruke noen av bildene på våre nett og sosiale mediesider. Vestfoto har også en nyhet som de skal lansere snart. De kommer til å opprette en nettbutikk der Idas bilder kan bestilles på mål og blir produsert på aluminiumsplate signert og nummerert.

LIVSROM

Etter at Tove mistet sin bror i selvmord, skrev hun i sorgen mange dikt som førte til at boken Fasetter av Sorg ble gitt ut, i denne reflekterer hun rundt diktene og Ida har illustrert den med vakre bilder. Da startet Tove og Ida et nytt selskap, Livsrom. Etter hvert er Livsrom utvidet med foredrag om psykisk helse og samtaler.
Nå har også Tove gått på kurslederkurset Førstehjelp ved selvmordsfare og hun skal holde sitt første kurs for Karmøy kommune i februar. Det blir flere kurs for bedrifter og private senere.

Åkrehamn Vekst er imponert av Tove og Ida for deres kreativitet i bilder og tekster og tar til slutt med et dikt av Tove.

KORGA

Ho er tung den børa
som heiter sorg
men ho blir lettare
om eg hugsar
at korga eg ber ho i
heiter kjærleik

Link til Vestfoto

Link til Livsrom

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies