Bli medlem

Nyheter

Frisk Rideklubb åpnet den nye utendørs Ridebanen

Den 13 og 14 april ble den nye banen åpnet med et utendørs dressurstevne.

Publisert

IMG_2566-1

Vi har tatt kontakt med Gro Tjøsvoll  som mildt sagt er i 100 når hun forteller om den nye ridebanen og åpningen med et fantastisk fint dressur stevne der de fikk mye ros av deltakere og publikum.

BILDER DRESSUR-STEVNE:

De nye eierne Merete Hansen og Gøran Blavik har også vært delaktige med økonomisk hjelp til den nye banen. De har også fått støtte av sponsorer. Skudenes & Aakra Sparebank er hovedsponsor. De har sponset oss med kr 100.000,- som er helt fantastisk

For 2 år siden fikk vi også 50.000 hos Sparebanken Vest, og i 2023 fikk vi kr 20.000 av Karmøy kommune. Totalpris på banen er ca 800.000 kroner

Banen skulle egentlig startes på nå i april etter det første utestevnet, men pga ledig plass på båten som skulle frakte Walber bunn (ridebanesand) til Torvastad, så grep de muligheten.
Vi måtte hive oss rundt sier Gro. Lars Hetland, Endre Hansen, Krister Langåker har hatt hovedansvaret i banekomiteen. Gro har hjulpet med å sette opp budsjett og hatt ansvar for økonomi. Vet ikke hvor mange timer som er gått med til organisering, planlegging og dugnad de siste ukene, men det er ikke få. Lars har jobbet både dag og natt med telefoner til entreprenør og Walber Equestrian og mange flere.

Vi landet på Apeland graving og transport som entreprenør, og er veldig fornøyd med resultatet!

Vi hadde under 2 uker på å klargjøre for at Apeland kunne begynne. Alt eksisterende sand ble kjørt vekk. Lars hadde en fantastisk kjekk fyr han er onkel til som tok hele gravejobben med å fjerne underlaget, og Endre kjørte vekk ca 60 tilhenger lass.

Etterpå var det full dugnad av klubbmedlemmer og eiere med å sette opp vantet (kassen) som skal holde sanden på plass på banen. Byggtorget Åkra ga oss gode priser på alt treverk og Åkra Sementstøperi har gitt oss betong. Vi har fått låne tilhenger av Gøran Grindhaug, og han har bidratt med graving.

Når entreprenør var ferdig med grunnarbeid og skulle frakte Walber sanden fra Bøneset til Frisk var det mange lokale entreprenører som hjalp til pga tidsfrist med å få sanden av båten.

Det var stor glede når 1 lass ble rygget inn på banen! Vi var flere som sto stolte og med tårer i øynene da!

I etterkant har vi skrudd opp nytt gjerde rundt banen, og lagt ny drenering på 3 av sidene. Nå er det noen småting som gjenstår. Blant annet en liten mur på ene kortsiden og noe rydding av området.

BILDER AV ARBEID NY RIDEBANE

Endelig kan vi igjen ride ute, uten å være redde for at hestene våre skal bli skadet

Må få lov å takke alle våre sponsorer som har bidratt til at vi kom i mål, befolkningen på Åkra familie, og venner som har kjøpt lodd, julekalendere, sokker/kluter og gitt oss flasker.

Denne utendørs ridebanen gjør at vi kan vokse oss enda større. Vi kan blant annet arrangere utendørs sprangstevner, og vi trenger ikke holde pusten for at banen ikke skal være oversvømt ved innendørs stevner når den skal brukes til oppvarming.