Haugaland Antirust er månedens bedrift i desember 2018

29. november 2018

Tom Jonny Tønnessen tok en liten strekk for å snakke med ÅV, før han måtte tilbake for å ferdigstillle to biler.

 

Haugaland Antirust i Veakrossen er en forholdsvis ny bedrift som ble startet av to Karmøybuer i 2016. Tom Jonny Tønnessen er nå eneste eier og har utenom seg selv en ansatt i bedriften. Vi spør Tom Jonny hvordan han kom på å starte dette selskapet og bruke stoffet Fluid Film. Etter å ha jobbet på Hydro i mange år fikk han en skade i nakken og måtte slutte i Hydro. Gikk på etablererkurs på ressurssenteret og startet først et annet selskap før han tilfeldig kom over Fluid Film. Etter å ha lest seg opp fant han fort ut at dette stoffet kunne brukes på mange mulige måter og at det var beste og billigste måten å behandle understellet på biler. Han tok så kontakt med importøren og så var de i gang. De har nå kunder fra hele Haugalandet, Bømlo, Bergen, Sauda og Odda.

Understell er ferdig behandlet

Høsten er en god tid for oss og vi har for tiden tre ukers ventetid. Januar og februar er den roligste tiden og da kontakter vi kunder for etterbehandling. Fluid Filmen blir alltid værende, i alle fall 95% men det er litt slitasje rundt hjuler og noen mindre steder.
Etter hvert er det flere verksteder og samt OBS, Trålbøteriet, Lakkspesialisten for å nevne noen som kjøper Fluid Film av oss enten i sprayflasker eller 5l kanner. Videre har vi avtaler med Utvik, Bilhallen, Syreveien Auto, Magnus Hope m/flere
Stoffet er brukt mye i USA og en del andre land. Du kan bruke det på kjeder, smøring, låsolje, plenklipper understell, og mye mer.

Haugaland Antirust tilbyr miljøvennlig antirust-behandling. De behandler bilene med et produkt som heter Fluid Film som ble utviklet i Amerika på 1940 tallet. Produktet som benyttes er ullfett/lanolinbaseolje. Dette produktet inneholder ikke løsemidler og trenger inn i og bak rusten og beveger seg utover på flatene. Fluid Film kryper lett 15 cm og passer godt til hulromsbeskyttelse/understellsbehandling. Det som er unikt med produktet er at det beveger seg der hvor rusten sprekker og størkner ikke, filmen hverken sprekker eller flasser.

Til hulrommene og dører benyttes en tynnere base som er lettere å spraye. Vi bruker også et fett som er enda mere slitesterkt til hjuloppheng og steder som er mere slitasjeutsatt. Salt og vann fortrenges etter behandlingen. Haugaland Antirust kan gi 10 års garanti på 10 år gamle biler og livstidsgaranti på inntil 3 år gamle biler.

Vi kan også nevne bruksområder som sykler, tannhjul, kjeder, wire, våpen, fiskesneller, båter, traktorer og jordbruksutstyr. Oljen samler ikke skitt og er ideell til landbruksredskaper og gressklipperpanner. Den brukes til polering av Aluminiums felger, rustfritt stål og andre metaller som krom, verktøy og impregnering av lær. Dette er et multiprodukt.

Ta gjerne kontakt med Haugaland Antirust på telefon 92655191. Husk også at etter 4 timer inne på vårt verksted får du bilen igjen. Må du ha leiebil har vi selvfølgelig det klar til deg, eller en EL-sykkel. Her kan du også slappe av på vårt personalrom mens vi behandler bilen din.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies