Bli medlem

Nyheter

Åkrasanden er godkjent av den internasjonale Blått Flagg komiteen for 2016

Publisert

FEE Norway har gleden av å meddele at FRILUFTSRÅDET VEST har blitt tildelt Blått Flagg for sesongen 2016. Gratulerer!
Dette er meldingen som tikket inn til friluftsrådet i dag 19.april.

DSC_0056
Bilde fra åpningen av Blått Flagg på Åkrasanden i 2015

Her er pressemeldingen fra Friluftsrådet Vest:

"Friluftsrådet Vest har fått melding om at Åkrasanden er blitt innvilget «Blått Flagg» status for sesongen 2016.   Dette er et viktig anerkjennelse for de viktige frilufts- og naturkvalitetene denne stranden har, og for hvordan en bærekraftig forvaltning av stranda blir utført av Friluftsrådet Vest.  Åkrasanden er et viktig bade og rekreasjonsområde for hele Karmøy og Haugalandet.   Med Blått Flagg utnevnelsen, vil Åkrasanden også lokke besøkende turister fra inn- og utland, da Blått Flagg er et internasjonalt kvalitetsstempel på de beste strendene i verden.

Åkrasanden er den eneste stranden i Rogaland som har blitt tildelt Blått Flagg, noe vi  er svært stolte av, stranden er også kåret til Norges fineste strand i en nasjonal kåring i 2014.    Friluftsrådet har et godt samarbeid med Åkrahamn Vekst, Karmøy kommune og lokale lag og foreninger med å skape aktiviteter gjennom sommersesongen på stranden.

Blått Flagg sesongen starter 5.juni og varer til 15.august, og det vil også i år bli en markering på åpningsdagen for å feire tildelingen.

God tur!"

For sesongen 2016 har Åkrasanden utvidet sitt Blått Flagg til å omfatte tre strender som på lokalspråket er kalt 1-2 og 3 sanden. Sesongen starter den 5. juni og vil bli markert med åpning av ordfører Jarle Nilsen samt underholdning ogf aktiviteter som vi kommer tilbake til senere.

Åkrehamn Vekst gratulerer med Blått Flagg sertifiseringen i 2016.

Åkrasanden ble Blått Flagg strand 2015 (8)