Fra frø til blomsterprakt

1. februar 2013

Digital StillCamera

Blomster eller haging som det kalles er en fascinerende hobby som kan oppta fritiden min hele året. Noen av dere tror kanskje at blomster og hage hører til fra vår og til høst, men for oss ”hagere” er sporten like aktuell midt på vinteren.

Da lurer du kanskje på hva vi driver på med høst og vinter? Frø i poser og sekk blir bestilt og hentet og tørket fra egen hage, vi pløyer gjennom tusenvis av katalogsider og ikke minst nettsider. De flotte bildene av alle blomster og busker kan ta pusten av de fleste, men det er ikke alltid at vi kommer på hvordan de fleste blomster kommer til. Et uanselig lite frø som kan være så små at vi nesten ikke ser det, kan vokse opp og bli et vakkert syn.
Det å få frem egne planter enten det er sommerblomster, stauder, busker eller trær gjør som regel noe med oss ”hagere”. Vi eier på en måte barnet eller frøet fra det spirer til det slår ut i sin fargesprakende prakt.

Jeg ønsker derfor å ta dere med på en reise fra sen høst og gjennom de forskjellige årstider både med bilder og tekst.

Per Inge Eriksen

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies