Bli medlem

Nyheter

Blå Kors Gatenært Håpets Havn

Gatekafeen i Åkra Sentrum åpnet tirsdag 28.mai med flott program og god servering

Publisert

IMG_3150

Etter mange ukers renovering og oppgradering av lokalene i Rådhusvegen 14, ble det en stor feiring og åpning av de flotte lokalene. Mange gjester var møtt opp og det var ikke ledige stoler under åpningen.
Vi fikk en prat med David Sjøen som sitter i styret i Blå Kors. Det har vært mye dugnadsarbeid og vi har fått god hjelp fra eieren Knutsen Eiendom til oppgraderingen av lokalet som har blitt kjempefint. David berømmer også alle dugnadsfolkene som gjennom mange uker har stilt opp for å få lokalene ferdige til åpningen.

Mellom 50 og 70 personer var innom lokalene på åpningsdagen der flere støttespillere, samarbeidspartnere, politikere og venner feiret den storslagne åpningen.

Daglig leder Mangor Mannes ønsket velkommen og fikk varaordfører May Synnøve Rygh og Jostein Hågan leder for Gatenært i Blå Kors til å holde kjettingen som ble åpnet av Jan Våge som klippet den av med en stor tang.
Vi fikk så flere sanginnslag mat og taler. Gatenært Håpets Havn skal være åpent hver dag fra mandag til fredag hele året. 200 kvm lokaler med sittegrupper, stort kjøkken og lager skal sørge for at alle trives på kafeen.

Gatenært kafeen er åpen for ALLE mellom 10:30 0g 13:00 fra mandag til fredag

Her kan du komme å få en kaffi og noe å bite i, og dagens andakt kl 1030.

Fredag og Lørdagskveldene er åpne og for alle.

Hver dag fra kl 13:00 til 17:00 er kafeen åpen bare for målgruppen i gatenært, og det er personer som har rusutfordringer.

Disse kan komme å få en god middag, og gode samtaler med våre tidgivere. Vi tilbyr også aktivitetstilbud i form av div arbeidsoppgaver, turer, spill, konserter, og ellers hva gjestene våre har lyst til.

Dette skal være et fristed, alle kan senke skuldrene og føle at her er det godt å være.

HVA ER GATENÆRT HÅPETS HAVN?

Møte rusavhengiges primærbehov/fysiologiske behov                                  

Mange rusavhengige har lite penger til overs for å kjøpe mat etc. De er helt avhengige av å få mat fra oss. Vi skal servere middag til målgruppen hver dag i ukene. 

Siden de lever et svært krevende liv, med store helsepåkjenninger er det viktig at vi gir dem sunn og næringsrik mat. Vi har også som mål å tilby innbydende mat som ser fin ut og som de får lyst til å spise.  Her er det et verdig liv, på tross av deres sykdom.

Noen har også ha store behov for klær, soveposer, tepper etc. 

Matposeutdeling er tilbud med utdeling av overskuddsmat til rusavhengige.

Tilby trygghet og sosialt nettverk 

Mange av de rusavhengige lever i frykt og ensomhet store deler av livet. De lever på kanten av samfunnet og gjør stadig ting som blir ansett som ulovlige. Noen har lånt penger i kriminelle miljøer som kan skade dem hvis de ikke betaler tilbake i rett tid.  

Flere forteller oss episoder der «venner» i miljøet stjeler fra dem hvis sjansen byr seg. 

Derfor vil mange oppleve et gatenært lavterskeltilbud som et kjærkomment fristed der de kan være trygge for bråk og problemer. Det vil også gi muligheter til samtaler med andre og positive sosiale arenaer der de kan bygge nettverk og få sosial trening. 

Du kan komme akkurat som du er. Du trenger ingen henvisning, og alt vi tilbyr deg her, er for at du skal få en bedre hverdag. 

Blå Kors gatenært er et tilbud for rusavhengige og bostedsløse. Hos oss kan du ta en pause fra hverdagen, og komme akkurat som du er. Vi tilbyr gjestene variert og næringsrik mat og drikke. Man kan treffe andre som er i samme situasjon, ta en prat over en kopp kaffe med en av våre trivelige tidgivere, eller få bistand og hjelp med praktiske ting.

Har du lyst å være tidgiver, så trenger vi alltid personer til å være med i dette givende arbeidet.