Bli medlem

Nyheter

Vest Karmøy Sjømannsforening har åpent hver dag, hele året

Publisert

Sjømannsforeningen

Sjømannsforeningen har åpent hver dag og da mener de hver dag fra mandag til søndag hele året fra klokken 11.00 til 12 30 i eget lokale ved sjøkanten i Sjøenvegen 54D. Det serveres kaffe og av og til vafler. Man skulle tro at det bare var sjøfolk som møter opp for å drøse og drikke kaffe. Nei du trenger ikke å være sjømann for å komme til kaffe og vafler. Du er også velkommen dersom du ikke har vært sjømann, vi har plass og hjerterom dersom du vil komme en tur for sosialt samvær.

Åkrehamn Vekst tok turen ned til sjømannsforeningen for å se hva de snakket om, og hvem som var til stede. Til vanlig kommer det cirka 20 personer som møter i løpet av formiddagen. Vi spør hva det er dere snakker om når dere møter opp her hver eneste dag, jo da her går det mye i fotball når sesongen er startet. Stort sett er det Åkra Idrettslag sitt fotballag det snakkes om, men også FKH og hvordan det går. Ellers går det mye i hva som hente før i tiden og at det var mye kjekkere og bedre før. Det er også noen som holder med Viking så det blir litt fotballdiskusjon hver dag.

En gang i måneden samles medlemmene i sjømannsforeningen på kveldstid, da har vi som regel et foredrag før vi får noe godt å spise. Etter maten blir det kaffe og noe å bite i før vi avslutter med utlodning. Det er plass til mange flere medlemmer i sjømannsforeningen og vi håper at flere kan komme på besøk enten på formiddagene eller på vårt medlemsmøte.

I forrige uke hadde vi styremøte den er en av sakene og kapproingen på 17. mai. Sjømannsforeningen har i mange år hatt ansvaret for kapproingen på kaien i åkrehamn. Sist år prøvde vi å få noen andre til å overta kapp roingen, men vi greide ikke å finne noen som ønsket å overta. Robåter kan vi ordne, men selve kapproingen har vi ikke mulighet til å stå for lenger. Vi oppfordrer derfor andre lag og foreninger til å ta kontakt med oss for å overta dette arrangementet som gjennom mange år har samlet over tusen personer på vår nasjonaldag.
Vi kan også prøve å få i stand ro-opplæring i forkant av 17.mai for de som ønsker å delta.

Da vi sier takk for oss går praten og diskusjonen videre med mye latter og litt uenighet blant deltakerne. En god diskusjon og latter forlenger livet tenker nå vi, det viktigste på samlingene er det sosiale og det er det mye av.