Bli medlem

Nyheter

Gayo Aviation etablerer virksomhet i Åkrehamn

Gayo Aviation er et internasjonalt flycharter og fly meglerfirma etablert av Gisle Dueland opprinnelig fra Haugalandet men har i mange år bodd i Sverige.

Publisert

Einar-Tollaksvik

Hovedkontor i Stockholm og de er en global bedrift med kontorer i Danmark, Polen, Tyrkia, Libanon, De Arabiske Emirater, Saudi Arabia, Spania, Kosovo og nå også i Norge.

Vi har tatt en prat med daglig leder i Norge, Einar Tollaksvik som har etablert det nye selskapet Gayo Maritime Aviation i Åkrehamn, nærmere bestemt i Stongsvingen 77, 3 etasje med en fantastisk maritim utsikt mot storhavet. Einar sier at det passet godt for det nye selskapet å etablere seg her siden han også er eier av Vest kontakt som holder til i samme bygg. Einar og Gisle samarbeidet under korona epidemien siden det var vanskelig å forflytte mannskap med rutefly, satte de opp charterfly slik at flere selskaper på Haugalandet kunne flytte mannskaper på en god og sikker måte.

Vi ønsker å sette opp et møte/seminar før sommeren for å høre med bedrifter som, riggselskaper, rederier, maritime bedrifter og andre som bruker mye fly for sine ansatte. Vi har dialog med Haugesund lufthavn og ser på muligheter for å fly fra Haugesund/Karmøy direkte til ønsket destinasjon, da går turen raskere enn rutefly der vi ofte må innom to til tre flyplasser for å komme frem. Det er også slik at jo flere destinasjoner jo lettere er det å miste noe av bagasjen som arbeiderne har bruk for.

Gayo har gjennom mange år greid å lage gode spesialløsninger for næringslivet for at de skal komme raskere frem til bestemmelsesstedet, og dersom det er ledige plasser på flyet er det også mulig å ta med private reisende.
Einar sitter godt lent på stolen og ser utover den flotte soldagen med havet som nærmeste nabo, det er kult å etablere dette i Åkrehamn sier han. Dette er en god plass å etablere seg og det er mange store og små maritime næringer, samt et stort næringsliv på Haugalandet som kan bruke vår kompetanse når vi får komme skikkelig i gang. Vi skal bygge opp fra scratch, sten for sten på Karmøymåten og vi får ryggdekning fra vårt hovedselskap Gayo Aviation.

Vest Kontakt. Einar har stor tro på at de kan bygge Vest kontakt til en enda større og bedre bedrift de neste årene. Våre egne resepter på såper og kjemikalier som er miljøvennlige gjør at vi kan utvide vår produksjon av såpe her på Åkra fra 40 tonn såpe som vi produserer i dag til flere hundre tonn i fremtiden. Miljø er inn i tiden og våre såper brytes ned i naturen. I dag har vi avtaler med flere offshore og maritime bedrifter stort sett i Norge. Vi har startet en prosess der vi skal ta våre miljøvennlige produkter ut i Europa og har allerede kontakt med flere selskaper som ser på våre produkter som er konkurransedyktige.

Bedriften ble allerede startet i 1986 og har siden drevet utleie og salg av høytrykkspylere, pumper, såper til offshore, riggselskaper og maritime bedrifter. Vår fordel for å vokse ut i Europa er at vi allerede har sertifiserte miljøvennlige produkter og kan allerede nå lage avtaler med flere utenlandske selskaper.

IMG_2323

Einar ser også at miljøet på bygget er blitt veldig bra, her er det mulig for flere selskaper å etableres seg og samarbeide med de som allerede er her. Eurojuris, Susteni, Webstep, Væringer Gruppen, E.Totland AS, Vest Kontakt, og nå sist Gayo Maritime Aviation og Tollaksvik AS. Det hadde vært kjekt å få inn flere bedrifter fra teknisk og maritime selskaper, men også andre bedrifter her er det god plass.

Pressemeldingen fra Gayo Maritime Aviation

Vi tok en telefon til eier av bygget Jan Knutsen som sier at det er flere som har tatt kontakt og vil inn i bygget. Det er til sammen 1500 kvm kontorplasser i 3 etasje, ca 600 kvm er ferdig kontorplasser med møterom, toaletter og spiserom, her er det enda plass til flere i ferdige kontorer. Resten kan lages til så snart vi har bedrifter som ønsker å flytte inn på beste vestkant. Vi ønsker også at kommunen ser at vi har muligheter for å ta imot dem, det er enda plass til minst 50-60 personer i våre lokaler.

Bygg-Stongsvingen