Bli medlem

Nyheter

Elite Trafikkskole har etablert seg i Veakrossen

Jon Kjetil Kallekodt etablerte seg med egen trafikkskole i Haugesund i 2021 og arbeidet fra hjemmekontor. Nå har Jon fått med seg Geir Harald Sjurseth og Sverre Djønne Bårdsen og de har flyttet sitt kontor til Bleikmyrvegen 6 i Veakrossen. De skal fortsette å drive trafikkskole med kunder fra Haugesund og nå også i Karmøy.

Publisert

IMG_1956-1

Kontoret som ligger på venstre side i innkjørselen til næringsområdet passer perfekt for oss sier Sverre, ettersom Åkrehamn Videregående skole og Kopervik videregående skole begge ligger midt mellom vårt nye kontor. Her i 2 etasje har vi både kontor og møterom der vi kan drive trafikkopplæringsteorikurs.
Selv om vi nettopp har startet har vi allerede fått noen kunder, men regner med at når dette blir kjent kommer flere til å starte opp hos oss. Vi har alle tre lang erfaring fra trafikkopplæring på andre kjøreskoler. Nå i starten blir markedsføring vår første prioritering. Sverre sier også at det var viktig at vi melder oss inn i Åkrehamn Vekst for å nå flere kunder og ikke minst å treffe resten av næringslivet på vestsiå av Karmøy.

Vi har pusset opp våre nye lokaler og her er det også store muligheter for utvidelse dersom vi trenger det. Mens vi snakker sammen kommer elektrikeren på besøk, han skal sette opp bil-ladere slik at de har det i eget hus. Nye biler er på plass og de er klar til å starte opp og de gleder seg til å ta fatt. Selv om det har vært travelt med mange forberedelser så er vi så å si i mål, slik at vi kan komme i gang med arbeidet vårt med opplæring sier Geir Harald. Vi har en myk start og ser at det er større muligheter for å få flere elever utover mot vårparten.

Geir Harald bor i Åkrehamn og har bodd der de siste 9 årene med familie. han er på fritiden engasjert i Åkra Idrettslag i håndballstyret og som trener for sin unge sønns håndballag. Han har selv spilt i Haugaland Håndball og Viking i Stavanger, så håndballkunnskap har han med seg. Nå er det også kort vei til arbeid både for Geir Harald og Sverre. Sverre er egentlig Sevlandsbu, men bor med familien på Vea.
Sverre´s svigerfar eier bygningen der de har etablert seg i andre etasje, som passer helt utmerket for oss sier han.

Trafikklærer opplæring har forandret seg mye de siste årene og er nå et fag på Nord universitet i Trøndelag.  Begge har tatt sin 2 årige opplæring her og Sverre har tatt et tredje år med bachelorgrad i trafikkpedagogikk og trafikksikkerhet.

IMG_1952-1


Nå er det mer opplæring på innsikt og ikke minst holdning i trafikken vi legger vekt på. Risikotenkning er viktig at vi lærer våre elever, men vi må selvsagt også ha med lovpålagt trafikkopplæring. Vi lurer på hvorfor det er så mange spørsmål om hvordan vi skal kjøre i rundkjøringer med eller uten blinklys? Ja vi ser at det er mange som er usikre, men da er det viktig og rett at vi bruker blinklys inn og ut av rundkjøringer.
Vi er også svært opptatt av de gående og syklende, derfor ønsker vi å bruke tid ikke bare til å lære opp våre elever, men også at vi kan ta turen til barnehager og skoler for å fortelle om hva som er viktig for de unge som skal ut i trafikken på egenhånd.

Vi ønsker også å bruke tiden vår på trafikksikkerhet mot voksne og skal allerede den 16 januar være med på Kar og Møy i Åkra kirke for å snakke om trafikksikkerhet og nullvisjon. Ikke nok med det, men vi skal også til Åkra Idrettslags oldermannslaug i mars, og er innstilt på å snakke om trafikksikkerhet hos andre lag og organisasjoner.

Til slutt ønsker vi Elite Trafikkskolegjengen lykke til med sin trafikkopplæring på Karmøy.