Bli medlem

Nyheter

Åkra Dekksenter inn i ny kjede

Åkra Dekksenter er blitt medlem av Dekkpartner kjeden

Publisert

IMG_1828

Åkra Dekksenter skiftet kjede allerede i sommer, men siden vintersesongen startet har vi ikke fått anledning til et intervju før nå. DekkPartner er en av Nordens største aktører i dekkbransjen. De er eid av sine partnere og kjeden fokuserer på å gi sine partnere best mulig forutsetninger for å være konkurransedyktige i sitt lokalmarked. I dag har de over 100 Dekkpartner verksteder i Norge og har vokst kraftig de siste årene.

Nå i midten av desember har vi fått avtale med Christoffer Solås og Sindre Olsen, siden det nå har roet seg litt med skiftning til vinterdekk. Selv om det er roligere nå, hender det flere ganger under intervjuet at de begge må forlate meg for å ta imot kunder og svare telefonen. Jeg spør derfor Sindre om det faktisk er roligere nå. Han ler og sier at ja du skulle vært her for et par måneder siden, da var det ikke mye rolig nei. I høysesongene leier vi inn to personer, og resten av året er vi 4 fast ansatte. Selv utenom høysesongene som er vår og vinter er det likevel mye arbeid utenom de travleste månedene.

Det er enda en nyhet som kommer frem under vår samtale. Christoffer Solås overtok etter Hans Inge Hansen som daglig leder da de skiftet kjede. Sindre og Christoffer er aksjonærer i Åkra Dekksenter og sammen med Olav, Annette og Hans Inge Hansen har de like eierandeler. De forteller også at begge har tatt fagbrev sammen med en av de andre ansatte

Vi spør videre hvorfor de skiftet kjede i høst. Vår forrige kjede var opptatt av at vi skulle selge mest mulig av en dekkleverandør, og de gikk mer over til bilruter og bilservice. Vi ønsket å være best mulig på dekk. Det var derfor naturlig for oss å gå over til DekkPartner der vi er en av mange eiere og har et større register av dekkleverandører slik at kunden får det han ønsker. Vi ser også allerede nå at vi har fått mye bedre avtaler med dekkleverandører.

Nyhetene blir etter hvert som samtalen er i gang flere, vi har investert i nytt dekkreolsystem på vårt lager. Nå har vi plass til 1000 biler mot 750 tidligere. Vi kan også utvide til 1300 biler og ser at det ikke tar lang tid før vi setter opp flere reoler siden vi nå har 950 biler på dekkhotellet.

som våre kunder etterspør. Vi støtter også idrettslagene i vårt nærområde med sponsormidler, det er viktig slik at våre barn og ungdom har gode fritidstilbud i nærmiljøet. Dere selger også andre produkter ser jeg. Ja, vi har et prøveprosjekt i år. Vi har tatt inn ved i sekk og siden det ikke er andre på Åkra som selger ved, ønsket vi at våre kunder skulle få kjøpe ved lokalt hos oss.  Vi har et samarbeid med Robert Bårdsen i Husøy import som handler ved i de baltiske statene. Allerede under vår samtale er det flere kunder som er innom og lesser ved inn i biler og tilhengere. Vi selger også fyrverkeri, men det er nå mest av egen interesse sier de begge. Så selger vi en del bilpleie produkter fra Kenotek og Koch Chemie som er anerkjente produkter. Og vi har også bilbatterier og vindusviskere. Siden vi er patrioter og ønsker at våre kunder skal få alt de har bruk for lokalt, ser vi stadig på muligheter ved å ta inn produkter som våre kunder etterspør. Vi støtter også idrettslagene i vårt nærområde med sponsormidler, det er viktig slik at våre barn og ungdom har gode fritids tilbud i nærmiljøet.

Vinterdekk uten pigg bruker ca 80% av våre kunder, men siden det har blitt mer is de siste årene er det flere firma og private som har skiftet til piggdekk. Vi selger ca 3000 dekk i året til privatbiler, lastebiler og truck, og bare dette året har vårt dekkhotell økt med over 100 nye biler.
Vi ble årets Franchise bedrift i 2021 i vår tidligere kjede Dekkmann, så noe har vi gjort rett. Vi har lært mye de fem årene siden vi startet og lærer stadig nye ting. Det har vært og er utvikling i bransjen hele tiden med nye store, tunge og moderne biler så man må være oppdatert til enhver tid. Vi skal være best på dekk for våre kunder er vårt slagord.

Vi ser også at dere har veggen full av forskjellige felger som ikke ser ut l å være standard felg fra fabrikk. Ja, vi har en del kunder som liker felger og selger en del av det. Vi har også en del forespørsler fra kunder som kjøper nye biler og som vil spare litt penger på vinterdekk. Det er lett å tro at dette er noe man får med når man kjøper en ny bil, men noen ganger betaler man en høy sum for dette. Det er også en del eldre biler på veiene og når felgene aldres ser vi mer og mer at kunder opplever trykktap i dekkene som skyldes at felgene mister lakk og ikke evner å holde tett mellom felg og gummi lenger. Vi prøver derfor å ha et variert utvalg av felg utstilt i butikken både i pris og design. 

Åkra Dekksenter fremstår som en veldrevet og god arbeidsplass for de ansatte, som koser seg når de hjelper kunder som har fått problemer med punktering eller må skifte dekk som er slitt.