Bli medlem

Nyheter

Mix kiosk i Åkrehamn skifter eiere

Mor og datter Anita Liknes og Alice Liknes Klinkenberg overtar Mix kiosk i Rådhusvegen fra nyttår. Det er lenge siden de ble enige med dagens eier Geir Walland om overtakelse, men ville ikke at det skulle bli kjent for tidlig. De har begge to en god spenning i kroppen og gleder seg til 1. nyttårsdag.

Publisert

IMG_1573

Vi tok turen til Mix kiosk tidligere Videokjelleren på Åkra for å ta en prat med de nye eierne. Heldigvis kom også Geir Walland innom og da måtte vi spørre ham hvorfor han ønsket å gi seg. Geir sier at han ønsker å bli pensjonist om noen år, og han skal drive kiosken Spilleriet i Kopervik videre, så får han se hvor lenge. Geir åpnet i Kopervik allerede i 1985 og noen år senere på Vea før den ble flyttet til nybygget i Rådhusvegen på Åkra høsten 1988. Butikkdelen var ferdig på høsten 1988 og Videokjelleren sammen med klesbutikken Sini flyttet de inn før de to øverste etasjene var ferdige. Han kommer på at de var den første søndagsåpne butikken i Åkrehamn og på søndags formiddag var det ganske stilt og rolig i gaten, men 9 av 10 biler som kjørte nedover gaten skulle til Videokjelleren. Klesbutikken stengte etter noen år og vi utvidet butikken og startet Brun og Blid i 1997. Jeg skal ikke beholde den, de nye eierne overtar alt, også Brun og Blid. Geir har gjennom årene etter at de ble med i Mix kjeden sjekket andre Mix kiosker når han har vært ute på reiser. Han sier videre at vår Mix kiosk har et av de beste utvalgene av varer og ikke minst størrelsen på lokalene.

Anita har jobbet i kiosken siden 2002 og hun kan ikke forstå at det allerede har gått 21 år siden hun startet. Datteren Alice sier at hun tidlig var med mamma i kiosken og det ble derfor naturlig at hun fikk jobb der for 13 år siden, først deltid og for tre år siden fast stilling. I dag arbeider det 10 personer på Mix der tre er på heltid, det er også ringevakter utenom dersom vi har behov for det. De siste årene har Anita vært daglig leder på Mix og ser frem til å fortsette som eier sammen med Alice som blir ny styreleder i selskapet

Anita kommer på alle VHS-kassettene som tok største delen av lokalene da hun startet i jobben. Siden ble det Bluray og DVD og litt kioskvarer og blader. Etter at det ble slutt på filmer i stort omfang ble det satset mer og mer på kioskvarer og mat, vi fikk tipping og Rikstoto og kassen ble flyttet til motsatt side der den står i dag. DVD og Bluray forsvant etter hvert og vi bygde et eget rom for tipping og en egen isbar. Da filmene etter hvert forsvant var det på tide å utvide med andre kioskvarer og ikke minst varm og kald mat. Begge sier at en av våre bestselgende produkter er vår snadderloff som er veldig god og populær.  Vi selger lunsjretter til bedrifter og privatpersoner og fra mandag til torsdag hver uke har vi tilbud på middagsretter.

Mor og datter gleder seg til nyttår og det skal ikke bli store forandringer i konseptet. Mix kiosk har alltid fulgt med i tiden slik at ombygginger og ikke minst nye favoritter kommer inn med jevne mellomrom. Alle på Karmøy vet hvor vi er, og kundene kommer fra vi åpner til stengetid i en jevn strøm. Tippelokalet har sine faste gjester som diskuterer kamper og hester og hva de skal satse på i dag. 1.januar åpner vi allerede kl 10:00 så nyttårsaften blir det tidlig kveld siden mor og datter skal tidlig av gårde til sin nye bedrift. Det blir servert kaffe og kaker til våre kunder fra kl 12:00 1.nyttårsdag. Hele første uken vil vi også ha gode tilbud, og vi gleder oss til å ta imot våre kunder.

Åkrehamn Vekst ønsker Geir Walland lykke til videre og kan med stolthet overlate Mix til Anita og Alice etter en lang og god karriere med Videokjelleren og senere Mix kiosken.