Bli medlem

Nyheter

Åkra Sanitetsforening feiret 110 årsjubileum med gjester og medlemmer

9. november 1913 ble Åkra Sanitetsforening stiftet, nøyaktig for 110 år siden. Anne Lene Knutsen sammen med sitt styre har gledet seg lenge til denne jubileumsdagen med egen bokutgivelse og jubileumsfest i eget hus.

Publisert

DSC_7703

Det ble en flott jubileumsfest med god mat, god underholdning, John Ståle Egge som fortalte om hvordan jubileumsboken kom til, hilsener og taler og en utrolig dyktig Toastmaster Jarle Nilsen som hele tiden fikk stemningen i taket.

Gjennom 110 år med dyktige sanitetskvinner på Åkra som alltid har hjulpet trengende gjennom alle disse årene. Det er rørende å lese fra boken, og høre historier som forfatteren fortalte om. De flotte æresmedlemmene som var til stede Målfrid Eriksen, Tordis Nilsen og Else Sjøen som også fortalte fra sine mange år i saniteten. Hun var meget stolt av de som har overtatt ledelsen i foreningen som stadig utfører et flott arbeid for samfunnet.

Over 70 medlemmer og gjester var invitert til jubileet. Her ble det underholdning med Slogmåkane og Anne Marit Sandhåland.

Tale fra Organisasjonslederen i Norske Kvinners Sanitetsforening Marit Bjørnstad som roste medlemmene i Åkra Saniteten for sitt gode arbeid gjennom mange år. Hun sa videre at det ikke er mange her på Åkra som ikke har hørt om saniteten som til og med har sitt eget flotte lokale som vi er i nå.  De står fjellstøtt på sanitetens slagord og visjon «Vi er til for andre» og «Vi skal se det enkelte mennesket». Jarle ramser opp de 7 andre lokalforeningene på Karmøy, og det er et fantastisk arbeid alle lokalforeningene utfører hver dag gjennom året..

Vi fikk også hilsen fra Fylkesleder Ann Kristin Thorkelsen og flere av lokalforeningene. Det ble delt ut gaver til flere av gjestene og den største gaven fikk Marit Bjørnstad med seg da Åkra Sanitetsforening gav hele kr 75.000,- til KvinneHelseForskningsFondet.

Til slutt takket lederen Anne Lene for denne fine kvelden og det var mange av oss som kjøpte med seg jubileumsboken som var så fersk at du kunne kjenne trykksverten fra trykkeriet. Forfatteren satte seg ned og skrev hilsener i boken til de som ønsket det.