Bli medlem

Nyheter

På Sandhåland er Panoramahyttene i rute og åpner til våren

Vi har vært på en liten befaring på Sandhåland Camping der tre panoramahytter er i ferd med å reise seg helt ytterst på svabergene. En fantastisk utsikt om det så er fint eller dårlig vær. Her trenger du ikke å se på TV, det har du live rett utenfor vinduene.

Publisert

Pano-1-hovebilde-

Vi har vært på en liten befaring på Sandhåland Camping der tre panoramahytter er i ferd med å reise seg helt ytterst på svabergene. En fantastisk utsikt om det så er fint eller dårlig vær. Her trenger du ikke å se på TV, det har du live rett utenfor vinduene.

Vi har tatt praten med Tove Virata Bråthen som sammen med Ida Kristin Vollum styrer både markedsføring og er involvert i fremdrift av de nye spektakulære hyttene. Det er Ronny Solbakken som eier Sandhåland camping og damene skal også stå for booking og drive hyttene når de er ferdige for utleie antagelig før påsken 2024.

Tove tar meg med på en rundtur i hyttene der arbeidet er i full gang på alle tre, de har til og med fått navn etter familiemedlemmene til Ronny, Hagbart – Helga og Håkon. Vi ser at hyttene blir veldig godt utnyttet og Tove forteller at det er samme arkitekt som også har tegnet Flokehyttene.

Med arkitekttegnede mikrohytter og en panoramautsikt videre enn 180 grader, blir dette en spektakulær opplevelse for alle besøkende. Helårshyttene gjør at du kan bli tilskuer til det skiftende været alle årstider. Å sitte her i storm når bølgene slår mot knausene og sjøråket treffer vinduene, eller når havet ligger flatt og båtene siger forbi, blir like fantastisk. Stjernehimmel gjennom takvindu og nordlys som kan dukke opp i vinterhalvåret, vil også være mulig å oppleve.

Hvordan kom ideen til de nye hyttene spør vi om. Tove forteller at da Ronny overtok campingplassen ønsket han å få helårsdrift på campingen, hyttene er en del av det konseptet. Blir dette en suksess kan det bli aktuelt å vurdere å bygge flere hytter.

– Ida og jeg hadde en liten campingvogn her i sommerhalvåret, og siden vi var her mye og Ida tok mange flotte bilder hjalp vi til med å bedre markedsføringen av denne flotte plassen. Ronny ønsket å leie oss inn til å markedsføre og drifte hyttene, forteller Tove.

– Vi driver Vestfoto AS, så vi har et godt utgangspunkt for få ut budskapet gjennom bilder og sosiale medier, samt den nye nettsiden panoramahyttene.no. Vi har også en konkurranse ute der du kan vinne en helg i oktober 2024 på en av hyttene.

Selv om hyttene ligger helt ute på knausene med storhavet rett utenfor, er det mange andre muligheter for spennende oppleveler, da både Skudeneshavn og Åkrehamn ikke er langt unna. Det er flotte turstier øst for hovedveien i Karmøymarka. Sandhåland- og Hemnesstrendene er kun en 10 minutters gåtur unna.

Sandhåland camping har selvsagt andre muligheter for leie også, med telt, hytter, campingvogn og bobil. Så her er det fullt liv fra vår til høst hvert år.

Til slutt nevner Tove at når du leier Panoramahyttene blir sengklær, håndklær og utvask med i prisen. Og noe som er ekstra gøy er at det er mange fra Karmøy ønsker å leie Panoramahyttene når de står ferdig, så dette blir en kortreist opplevelse for mange.