Bli medlem

Nyheter

Det Gule Hus kommer til Åkrehamn

Tove Janne Østevik starter opp Det Gule Hus i Stongsvingen på nyåret. Sammen med søsteren har hun en standplass i Haugesund, og etter hvert kom hun på ideen om å starte opp selv på Karmøy.

Publisert

IMG_1508

Hun og samboer Hans Inge Hansen snakket en del om muligheten for å starte opp en egen gjenbruk og tok kontakt med svigerforeldrene om det var mulig å leie lokalet med utstilling av Fagmøbler i Stong næringsområde. De var positive og da satte de i gang og tok kontakt med Det Gule Hus for å høre om de kunne få en Franchise avtale. Det er nå i orden og vi kan gå ut med denne kjekke nyheten sier Tove Janne til oss.

Sammen med Hans Inge møter jeg dem på utstillingen/lageret Fagmøbler har i Stongsvingen. Her er det 220 kvm og plass til ca 100 stander. Vi gleder oss til å rydde og stelle til dette flotte lokalet slik at vi kan sette åpningsdato på nyåret. Det er allerede flere som ønsker å leie standplass så dette tror vi skal bli en suksess her på Karmøy.

IMG_1504

Hans Inge hadde ikke hært så mye om Det Gule Hus, men etter at de var på besøk i Haugesund og Stord for å se hvordan denne kjeden bygget opp butikkene og så hvor mange kunder som var innom, tente han også på ideen. Sammen har de jobbet lenge med å få alle avtaler i boks slik at de kan starte klargjøring av selve lokalet. Hans Inge sier at de skal tømme lokalet for møbler, og her er det mange fine ting med ekstra gode priser. Det er bare til å kontakte oss på Fagmøbler i Krossen, så tar vi turen til Stongsvingen og utstillingen vår.

Tove Janne har vært med søsteren fra våren 2023 i Haugesund, og de har fremdeles stand sammen der. Hun har alltid vært interessert i gjenbruk og bærekraft. Vi ser også at det er flere og flere som kjøper brukt, har du noe i kjeller og loft som er stuet bort for senere bruk kan du selge det hos oss og faktisk tjene penger på det. Du kan kjøpe standplass for to uker - 3uker - 4uker osv, med mulighet for forlengelse.

IMG_1511

I Haugesund er lokalene større og vi ser at det er kunder fra hele Haugalandet og mange fra Karmøy. Derfor tror vi at dette konseptet vil bli bra også i Åkrehamn. Gründeren av Det Gule Hus er dansk og det er mange gjenbruksbutikker i Danmark, så han fikk ideen derfra. Han startet den første butikken i Bø i Telemark og siden har det utvidet seg til hele 7. butikker. Vi spør Tove Janne hvordan dette virker hvis jeg skulle kjøpe en stand. Du kjøper en standard stand og kan leie den i en eller flere uker. Du setter selv opp varene og lager priser, fyller opp hvis det er nødvendig og det er ditt ansvar å følge med om det er ryddig og fint på standen. Vi selger varene og du får oppgjør en gang i måneden. Det blir også trukket en liten provisjon av salget i butikken.

Kjeden hjelper oss med utstyr til å komme i gang og det er en trygghet at de har alt vi trenger av datakasse med betalingsterminal, prislapper med egne kundenummer slik at systemet automatisk legger inntektene til rett kunde. Alt er tilrettelagt digitalt slik at vi ikke får for mye arbeid med å finne ut hvem som er eier av salgene som foretas.

De fleste har hørt om Det Gule Hus og blir besøkt av pensjonister til familier og ungdom. Tove Janne har sagt opp jobben sin på Vea Sykehjem og skal jobbe på Det Gule Hus sammen med to familiemedlemmer. Tenke at jeg nettopp har passert 51 år og starter egen bedrift, dette blir kjekt sier hun til slutt.