Bli medlem

Nyheter

Åkrehamn Trålbøteri bygger inn 4 nye leiligheter i eksisterende bygg.

Etter at de fleste større jobbene med trålposer og tyngre arbeid ble flyttet til Husøy, har en del av 3 etasjen stått tom. Det er tidligere satt opp 3 leiligheter og nå er 4 nye på gang. Leilighetene er flotte og ligger på beste vestkant med store terrasser mot sør.

Publisert

IMG_1136

Åkrehamn Trålbøteri har i lengre tid tenkt å oppgradere bygget sitt som ligger helt nede i sjøkanten på Øynå i Åkrehamn. Etter at mye ble flyttet til Husøy har det vært planer om å bygge flere leiligheter i deler av bygningen som har stått tom. Etter flere års planlegging og søknader til kommunen er det nå endelig i orden og daglig leder i Åkrehamn Trålbøteri Torbjørn Lund har tatt oss med på en rundtur i de nye leilighetene og i selve butikkdelen som også er i ferd med å få et nytt og bedre design, innenfor og ikke minst på utsiden.

Vi går først inn i den nye leiligheten i vest der det skal settes opp tre garasjer og den nederste leiligheten har egen garasje i selve leilighets delen. Denne leiligheten ligger i 2. etasje og er på 170kvm pluss garasje og en stor terrasse mot sør på over 50kvm. Her er det tre soverom, to bad, bod, vaskerom, kjøkken og stue samt en balkong mot vest. Når vi kommer ut på terrassen i sør ser vi en nydelig utsikt over hele havnebassenget, med tak over store deler av terrassen. Dette blir helt sikkert en plass som vil bli mye brukt. Denne leiligheten vil komme til salgs. De øvrige tre nye leilighetene i tredje etasje skal være i familiens eie.

Leilighet-21

Torbjørn tar oss med opp i tredje etasje der vi ser en fantastisk utsikt mot sør, vest og øst. Inngangspartiene til familiene sine leiligheter har overbygg langs hele inngangspartiene og her er det også muligheter for å sitte ute. Leilighetene har alle sitt eget særpreg og er på ca 200kvm. Som leiligheten i 2.etasje er det god plass der den vestre leiligheten har fått sitt særpreg. Det er himling og høyt under taket på selve kjøkken og stuedelen.

Leiligheten i midten har til og med en egen svingtrapp opp til et tidligere heistårn der det blir en egen liten stue. Det er laget en dør ut på taket slik at i fint og stille sommervær vil være mulig å sitte ute på en terrasse her.

Leiligheten i øst har på samme måte et eget særpreg og like flott utsikt. Denne leiligheten ligger vegg i vegg med de tre leilighetene som ble satt opp for en del år siden, der to av leilighetene er i familiens eie og en er privat. Den ene leiligheten vil komme til salgs når de nye er innflytningsklare. Leiligheten som er til salgs, er på 140kvm pluss garasje.

Alle de nye leilighetene har vannbåren varme og det er brukt flere tusen meter med rør til oppvarmingen.

Torbjørn tar oss med til utsiden der vi ser på fasadene som nå er i ferd med å bli både nye og lik den østre delen der de første leilighetene ble bygget. Fasaden vil bli helt ny på hele bygget med nye vinduer overalt. Bygget skal gjenkjennes samme hvilken side du er på. Inne er det også gjort mye arbeid i butikkdelen. Vegger er flyttet på, det er malt opp flere steder, det er skiftet ut masse taklys og flere skal skiftes. De nye vinduene gjør også sitt til at det blir lysere og lettere i hele lokalene. Hovedinngangen blir nå bygget helt om, og det er en del arbeider flere steder i butikken i begge etasjer som skal utføres de neste månedene.

Åkrehamn Vekst er overbevist om at Åkrehamn Trålbøteri vil fremstå som et signalbygg både fra sjøsiden og inngangspartiet på nordsiden.