Bli medlem

Nyheter

Karmøybrygga en flytebrygge som dukket opp under pandemien

Det meste stoppet opp under pandemien og det gjorde det også for Vedavågen Rør. Sverre Vedøy sier at det ble vanskelig å komme til bedrifter og privatpersoner under pandemien, vi hadde derfor lite å gjøre og dermed dukket det opp en ny kreativ tanke, lage flytebrygger av plastrør som vi bruker i det daglige rørlegger arbeidet. Mer om Karmøybrygga senere.

Publisert

363732357_980491753328051_5964672332726183049_n

-Feirer 50 års jubileum i år
For 50 år siden startet far til Sverre Vedavågen Rør hjemme i sin egen garasje og da garasjen ble for liten flyttet de videre til Rekkje før de som en av de første bedriftene i 1995 satte opp et eget bygg i Veakrossen der Karmøy Design holder til.  I 2008 var bygget for lite og nytt bygg ble satt opp i Veakrossen. Sverre våget å bygge i nedgangstider og det viste seg å være en god idé. Vi fikk gunstige priser og kom godt ut av det, siden vi stadig ble større tok vi heldigvis godt i og har i dag god plass. Enovate leier hos oss i 2. etasje og nå kommer også Vea Helsehus inn til oss og skal ha 550 Kvm, de flytter inn i mai 2024. Da må vi utvide litt på vårt eget lager slik at Helsehuset får den plassen de trenger. I 2023 er vi 17 personer i Vedavågen Rør og vi er stolte av den flotte butikk delen vår med mange fine utstillinger. Selve jubileet har de fleste ansatte nettopp feiret med tur til Spania med følge. Bedriften skal også ha en stor kampanje i slutten av oktober med ekstra jubileumspriser.  Vi er også tilsluttet kjeden Bademiljø og nettsiden vår finner du HER

-Karmøybrygga
Hva er Karmøybrygga, jo den er en solid og stødig flytebrygge utviklet spesielt for norske værforhold. Den er produsert i svært holdbart PE-materiale som tåler harde påkjenninger og et røft klima.

Vi produserer Karmøybrygga tilpasset ditt ønske, både i forhold til størrelse, dimensjoner, utstyr og lignende. Våre flytebrygger er av svært høy kvalitet, og kan lages i et nærmest uendelig antall varianter.


Ideen om å lage Flytebrygger viste seg å være en god måte å sysselsette arbeidere under pandemien, vi hadde alt utstyret til å sveise både metall og plast samt kompetansen i egen bedrift. Rørene vi bruker til flytebryggene er de samme vi arbeider med til vanlig i rør bransjen slik at alt lå til rette sier Sverre. I starten fikk vi en del oppdrag, mens flere ikke fikk søknaden gjennom i sin kommune. Nå lager vi brygger etter bestilling og kunden bestemmer hvordan bryggen skal se ut både lengder og bredder. Vi ha laget 60 meter lange brygger og kan tilpasse bryggene etter bestemte mål slik at de passer inn der de skal brukes. Nå er Karmøybrygga kjent mange steder i Norge og vi har til og med solgt en brygge til Svalbard. Vi selger til hele Sør-Norge og kan nevne Bergen, Telemark, Horten og innlandet. Vi selger til innsjøer og til sjø, og har til nå levert 35 flytebrygger i ulik størrelse. Det nye nå er flytebrygger til badstuer og vi har innledet samtaler med badstufirma for å se om vi kan samarbeide. Vi har også laget en flytebrygge som vi leier ut til oppdrag både fro bedrifter og privatpersoner. Vi har brukt denne plasten i 30 år og vi er sikre på at den holder i mer enn 50 år uten å bli ødelagt. Etter hvert har vi også kjøpt nytt og bedre utstyr slik at vi kan sveise større plast dimensjoner. Dersom kunden selv vil bygge treverket på flåten selger vi kun flyte delen også. Se karmøybrygga.no