Bli medlem

Nyheter

Store forandringer på Mortholmen

Sig og June Hansen har satt i gang en restaurering inne og ute på Mortholmen. De sikrer bygget for at det skal videreutvikles til glede for alle i mange år fremover.

Publisert

IMG_0871

De har engasjert Sjøen Hus med Jan Petter Sjøen i spissen for det store og omfattende arbeidet som er i full gang på Mortholmen. Åkrehamn Vekst har fått Sig og Jan Petter i tale for å snakke om hvorfor og hva de holder på med ute i havgapet. Etter at Sig og June overtok så å si hele Mortholmen ønsker de å lage et flott og solid bygg og sammen med Sjøen Hus har de kommet frem til en god løsning. Petter sier at de skifter hele taket og etterisolerer. På østsiden var det også asbestplater som er tatt bort, og takbordene under viste seg å være veldig dårlig, mens reisverket er helt i orden. Veggene blir etterisolert, vinduer blir skiftet og noen av de eldste håndlagede vinduene blir restaurert og satt inn igjen.


Sig sier at de er meget godt fornøyde med Karmøy kommune og antikvaravdelingen med Ane Steingildra Alvestad i spissen, det kan Petter Sjøen også skrive under på. Vi er blitt enige og har tilpasset oss etter beskrivelser som antikvaravdelingen har kommet med. Sig sier videre at alle grunneiere inne på Varholmene har vært utrolig positive slik at vi kan få til en skikkelig adkomst ut til Mortholmen. Det er helt «amacing» at alle eiere er så kjekke og velvillige til oss. Petter sier også at det nettopp er søkt om bruk av selve moloene til Kystverket og kommunen. På Årabrotsholmen ligger det uttak for vann, kloakk og strøm, men det enda er ikke bestemt når dette legges over til Mortholmen, det er avhengig av byggets bruk.

Petter sier det er fantastisk at Sig og June ønsker å bruke så mange midler på å ta vare på og restaurere bygget som er en del av Åkra sin historie fra sildefisket. Da kontrer Sig med en gang og sier at Petter og Sjøen Hus har vært helt utrolige, vi er stort sett i Seattle og Petter ordner alt så uten ham hadde vi ikke greid dette.


Sig og June har flere planer for bruken av huset, men siden ingenting er avklart enda må de komme tilbake til det senere, kanskje allerede i november da vi har tenkt å komme til Norge en tur. Det får vi derfor ha til gode til vi har detaljene klare.

Da vi er ferdige og tar noen bilder ser vi at det er mange som jobber her ute, og de håper de kan få alt utendørs ferdig før jul.