Bli medlem

Nyheter

Den nye banksjefen i Skudenes & Aakra Sparebank

May Bente Olsen ble ansatt som ny administrerende banksjef i juni dette året. Hun tok over roret etter Alf Inge Flokketvedt som fortsetter i banken som fungerende personalsjef.

Publisert

IMG_0905

May Bente har de siste 15 årene hatt ulike lederstillinger i SR Bank. Hun har vært banksjef på Karmøy, områdebanksjef Haugalandet og regiondirektør for Haugaland og Sunnhordland. Fra 2017 har May Bente vært direktør for direktebank og digitalbank. Hun har dermed god innsikt i hvordan drive bankvirksomhet og styreleder Trine Lund i banken uttalte at hun tror at May Bente, sammen med en allerede dyktig ledergruppe og en kompetent organisasjon, kan videreutvikle Skudenes & Aakra Sparebank i en god og riktig retning.

May Bente er fra Sevland og har også etter skolegang i Bergen og jobb i Stavanger bosatt seg på Sevland med mann og barn.

IMG_0949

Siden Skudenes & Aakra Sparebank har vært ÅV sin hovedsponsor helt fra starten i 2005 måtte vi selvsagt få den nye banksjefen i tale, men tenkte det var en god idé å vente noen måneder slik at hun kunne sette seg inn i oppgavene i banken først.

May Bente sier at selv om overgangen fra en stor til en mindre bank er stor, er det er det også veldig mye likt, og erfaring fra bransjen er svært nyttig å ha med seg. Det har vært noen spennende måneder og Skudenes & Aakra Sparebank er en veldrevet bank med en svært kompetent organisasjon og ikke minst en solid posisjon både på Karmøy og Haugalandet ellers. I nasjonal målestokk er vi en liten bank, det betyr at vi må bruke ressursene våre ekstra smart. Samtidig er vi tett på markedet, har korte beslutningsveier og kan tilpasse oss endringer raskt. Vi er til stede i hele kommunen med et bredt tjenestespekter, og er stolte over det konkurransedyktige tilbudet vi som en relativt liten aktør klarer å tilby.

Banken har en strategi der kundene kan få personlig rådgivning i møte med dyktige rådgivere, men i hverdagen er brukervennlige digitale tjenester svært viktige for kundene. Som lokalbank må vi evne å tilby begge deler. Vi skal fortsette med å tilby personlig og profesjonell rådgivning og skille oss ut på å være tilgjengelige, og tett på markedet kombinert med gode og brukervennlige digitale løsninger.

Jeg ser at du er flyttet opp i andre etasje og at det forrige banksjefkontoret nå brukes av andre. Det stemmer, det er mange roller og oppgaver i det å drive bank og det har medført at vi har for få kontorplasser. Da var det kjekt at vi kunne gjøre om det gamle banksjefkontoret til en arbeidssone for fire personer. Selv om jeg til daglig sitter i andre etasje, er noe av det kjekkeste i ny jobb å komme tettere på kundene og lokalmarkedet. Så endring av kontorplass er kun av praktiske hensyn og jeg tar gjerne en prat med kundene.

Vi spør om den nye lederen har satt seg noen konkrete mål hun ønsker å gjennomføre? Ja jeg har det, vi gjennomfører i disse dager en strategiprosess der alle ansatte skal være med for å se på hvordan vi kan videreutvikle banken til nytte for kundene. Banken er godt kapitalisert og er økonomisk rigget for videre vekst og utvikling, det er et svært godt utgangspunkt for strategiprosessen.

Jeg er overbevist om at Karmøy som en av landets 20 største kommuner trenger en sterk lokal aktør. Vi har en god posisjon i lokalmarkedet og vi skal sammen utvikle tjenestene våre videre til beste for både eksisterende og nye kunder, sier den nye banksjefen til slutt.