Bli medlem

Nyheter

Ny skole blir nytt samlingspunkt på Karmøy

I starten av mars flyttet 175 spente elever inn i «splitter» ny skole på Vea. De var selv med på flytting av pulter og stoler, og er kjempestolte over hvor flott de har fått det.

Publisert

Hovedbilde1

FLOTT SKOLEBYGG: Det er ikke bare praktisk, men ligger flott til med store vinduer ut mot fjorden og havet.

Tekst og bilder: Leif Frode Svendsen

Nye Danielsen Ungdomsskole Karmøy har endelig blitt tatt i bruk. Beliggenheten er magisk, med utsikt mot fjord og hav. Kulturlandskapet rundt er spennende, med rik historie. Rett nedenfor skolen ligger en vik som i tidligere tider ble brukt til opptak av fjordens egen sildestamme.

- Denne tomten er jo en av bygdas indrefileter, med fantastisk beliggenhet. Jeg ser det som et Guds under at vi tilslaget, sier rektor Jostein Skartveit.

Jostein-Skartveit1

STOLT REKTOR: Jostein Skartveit har noen travle år for å få realisert nytt skolebygg på Karmøy.

Området hadde veldig mange eiere, som mange private arvinger, Sanitetsforeningen og Idrettslaget på Vea.

- Det var en krevende prosess å få kontakt med alle, men tenk, alle svarte ja på vår forespørsel om å selge, sier Jostein Skartveit.

Visjonen om å være en skole for hele Karmøy

Selve skolen og området rundt blir åpnet opp for hele Karmøy. Med Karmøy Storhall og Fiskerimuseet som nærmeste naboer blir dette et nydelig rekreasjonsområde.

To volleyballbaner, en stor Tuftepark, ballbinge, utendørs bordtennis- og sjakkbord er aktiviteter som vil skape liv rundt skolen. Det vil også bli reist et signalbygg, som en moderne gapahuk. Flere rasteplasser, sansesti og turstier gjør at mange vil kunne legge gåturen til området.

- Målet er rett og slett at folk skal bli glade i plassen og skolen. Her har elevene sitt kongerike på dagtid, men målet er at skolen og området rundt skal være åpent for alle, sier Skartveit.

Nærheten til havet

Skolen er tegnet av arkitekt Thomas Tusseland, med mange smarte løsninger. Alle klasserommene har utsikt ut mot havet i vest, på samme tid som det er panoramautsikt ut mot fjorden i øst fra store vindusflater.

- Under planleggingen av uteområdet var flere kommunale instanser og naboer som idrettslaget, barnehagen og Fiskerimuseet involvert. Foreldrene, ved FAU har også vært en god samarbeidspartner spesielt i forhold til uteområdet. Noe som igjen gjør at skolen og området er solid forankret i lokalmiljøet, sier Jostein Skartveit.

Skolebygget er totalt på 2000 m2 over to etasjer, hvor hjertet i bygget er et flott auditorium. Positivt er det også med egne klasserom til kunst og håndverk, heimkunnskap og musikk.

- Bygget gir oss en flott ramme rundt skoledriften. Ikke minst med tanke på å formidle evangeliet til elevene. Selve auditoriet gir oss endelig mulighet til å samle alle elevene til fellessamlinger, noe vi gleder oss til, sier Jostein Skartveit.

Åpen dag på Danielsen skolen på Vea

Tekst: Per Inge Eriksen
Bilder: Per Inge Eriksen, Leif Frode Svendsen og elever ved skolen

Danielsen Ungdomsskole Karmøy åpnet sin helt nye skole nede på Sletten i begynnelsen av mars dette året etter å ha tilbrakt sine første år i Veakrossen i leide lokaler. Skolen har 180 elever i en fantastisk fin ny skole med flotte uteområder og ikke minst det de har fått til i selve skolebygningen. Nå i april var skolens ledelse og elever klar til å vise frem skolebygningen og fasilitetene rundt skolen. Torsdag 13 april var skolen åpen for alle som ønsket en omvisning og 20 april arrangerte skolen åpent hus for familie, tidligere elever og de som ikke kunne komme første gang.
Åkrehamn Vekst tok turen til Sletten og den nye skolen for å se den var like fin og som de bildene vi hadde fått tilsendt.

Første inntrykket var til og med enda bedre og sterkere enn bilder vi hadde sett på forhånd, og for en mottakelse fra elever, administrasjon og lærere. Det oste av smil og glede, det var enkelt å se at lærere og elever allerede var blitt veldig glad i skolen sin. Solen skinte om kapp med alle fremmøte som fikk omvisning på skolen og utenfor. Her var det kaffe med god mat, informasjon om misjonsarbeid, spillrom, idrettsaktiviteter, friluftsgruppe, og ikke minst en flott konsert med elever og lærere på uteområdet. Vi snakket med rektor Jostein Skartveit og administrasjonsleder Geirmund Monsen som begge var veldig fornøyd med skolen og ikke minst oppmøte på denne åpne dagen i solskinnet. Det meste av arbeidet er ferdig, men vi har planer om en del nye ting på uteområdet vårt som vi skal ta tak i etter hvert.