Bli medlem

Nyheter

Varmepumpe har veldig god utnyttingsgrad

Vi har tatt kontakt med Nils Drivenes i LMK for å høre om vi kan spare strøm ved kjøp og bruk av varmepumpe. Nils tar imot oss på kontoret sitt der det er mellom 15 og 20 varmepumper på vegger og gulv, heldigvis er det kun en av dem som er i bruk.

Publisert

lmk

Strømmen har de siste dagene gått litt ned, men utsiktene utover vinteren kan bli opp til 3-4kroner hvis det blir minusgrader langvarig. Da er det mye å spare sier Nils, vi tar utgangspunkt i et hus på 120kvm elektrisk mot varmepumpe. Bruker dere 8000 kW/t vil du spare kr 7.000,- i året og et 200kvm hus sparer du kr 12.000, - med 13000 KW/t. Det vil si at varmepumpeinvesteringen er inntjent på ca 3 år.

Det er også viktig å velge en varmepumpe med god virkningsgrad og høy luftmengde, da vil du også spare inn innvesteringen raskere. Vi tilbyr også varmepumpe på rentefri avbetaling over to år, og det er mange som går for det.

Har du tenkt å installere varmepumpe før jul er det viktig å bestille i god tid, det er flere ukers ventetid grunnet mange salg for tiden.

IMG_9107

Nils har utstilt de fleste varmepumpeproduktene de leverer og vi nevner de fleste av dem, Panasonic, Bosch, Daiken, Toshiba, Hitachi, Icomfort. Våre montører har lang erfaring og både bedriften og montører har bestått kurs i F.gass og montering av pumper på en sikker måte.

Service hvert 2-3år er viktig for at varmepumpene skal bruke minst mulig energi for å lage rett temperatur. Etter noen år kan støv og smuss legge seg inne i pumpen noe som gjør at det brukes mer strøm enn nødvendig for å få rett temperatur.

Vi er også medlem av Klimaekspertene som legger ut blogg informasjon på nett, vi legger inn to linker som viser hvor mye du kan spare på investering av varmepumpe. Innsparing1

Vi har også en nyhet fra Hitachi med smartbereder. Smartberederen varmer opp vannet fra en varmepumpe utedel og bruker mye mindre strøm enn en vanlig bereder. Her er det også mulig å bygge inn en varmepumpe i tilknytning til smartberederen som kan gi ekstra strømsparing. Installerer du smartbereder får du også kr 5000,- fra Enova i støtte. Du kan spare kr 10.000, - i året med en strømkost inkludert nettleie på kr 2,50. Innsparing2

Ta kontakt med oss på telefon 52842017 eller post@lmkas.no for mer informasjon