Bli medlem

Nyheter

S.O Lund feirer 70års jubileum og er månedens bedrift i desember 2022

De siste ukene har S.O Lund feiret sitt 70 års jubileum med kake, kaffe og gode tilbud. Vi har derfor tatt turen til Åse og Ole for en hyggelig kaffeprat. Ole er sønn av Sivert og Lovisa og overtok bedriften i 1994.

Publisert

IMG_9227

Sivert startet bedriften den 7. mai 1952 og hadde tidligere jobbet som elektriker hos Åkra Elektriske, men så skulle kommunen starte opp med kommunalt vann og da så Sivert et stort potensial i en rørleggerbedrift. Han ble dermed lærling hos Efjestad i Haugesund før han startet opp med egen bedrift. I starten hadde Sivert og Lovisa lokalene sine i kjelleren i familiehuset der han vokste opp rett over for Byggbasen. Lovisa drev butikken og Sivert var ute og la inn vann i husene.  Det ble etter hvert flere ansatte og brødrene til Sivert. Olav, Kristen, Aksel og Magne har alle vært ansatt. Etter noen år ble det for trangt i lokalene de brukte og i 1960 bygde de huset i Klæhaugvegen der de også i dag holder til.

Kristen fortalte at de syklet eller kjørte moped de første årene med verktøy og rør på skuldrene. Det hendte også at de syklet hjem i lunsjen enten de var på Åkra eller Vea. Den første bilen måtte Sivert søke om for å kjøpe, en Opel Olympia med reg.nr L9902. Etter hvert ble det oljefyr, ovner og mange andre produkter, og vi måtte leie lager hos familien både i Grimsby i løa til Torstein og Olga sammen med kjelleren der de startet opp. Siden har de også satt opp et nytt lager i Stongsvingen. Flere av de ansatte har jobbet hos oss i mange år og vi er kjempefornøyde med det gode forholdet vi har mellom ansatte og eiere.

Åse begynte i 1985 og kommer på at de skrev faktura for hånd, data hadde de ikke, men Lovisa hadde det meste i hodet. Datteren Karin jobbet også i butikken og helt opp til i dag kan vi trykt si at det er en familiebedrift sier Åse. Etter at Sivert ble syk ble det enda mer arbeid for Lovisa og jeg fra ÅV kommer på at Lovisa hadde full kontroll på hva og hvor de kunne ha de forskjellige varene, så de trengte ikke datamaskin som de er avhengige av i dag. Lovisa jobbet i butikken til hun var langt over pensjonsalder og det var en stor styrke for S.O Lund etter at Sivert ble syk.

Sønnene til Ole og Åse, Svein Ove og Torstein ble medeiere i 2021 og de jobber begge som rørleggere i bedriften.

Jeg spør Ole om det er noe han husker fra de første årene og sier at han drev service på oljefyrer som etter hvert mange hadde i husene sine. Hver høst var de rundt for å skifte veik og rengjøre oljefyren før vinteren. Han kommer også på tiden de arbeidet for Trygve Sjøen på Svalbard i1992-93. En gang han var på vei hjem ble han stoppet sikkerhetskontrollen på Værnes der de ønsket å se hva han hadde i vesken. Den var tung av verktøy, boremaskiner og spesialutstyr, men han slapp igjennom. Det hadde han aldri sluppet gjennom med i dag. Han kommer også på at de lagde bad til Sysselmannen.

Ole og Åse ønsker også å takke alle kundene som har brukt og bruker S.O Lund når de trenger rørlegger eller utstyr til kjøkken eller bad. Takk også til våre trofaste ansatte, uten dem hadde vi ikke kunnet gjøre en så god jobb.