Bli medlem

Nyheter

Jul på Vea, et julemarked med smil og varme

Jul på Vea startet allerede i 2013, og utviklingen har vært helt fenomenal sier noen av komitemedlemmene.

Publisert

IMG_9138

Bilde av noen fra komiteen fra venstre: Morten Torgersen, Brita Marie Kallevåg, Anita Didriksen, Herman Holgersen, Hibbi Mannes

Julemarkedet på Vea fra julegrantenning på skolen, partytelt og en bod på parkeringsplassen til et hav av boder, oppvarmet kaffetelt, stor scene og masse fornøyde utstillere og besøkende.

Til å begynne med hadde vi ikke tenkt at det ble mørkt utpå dagen, vi måtte ut på bygda for å skaffe arbeidslys og folk til å ta seg av et kaos av biler sier Hibbi og ler litt av det. Dagens situasjon er en helt annen siden vi lærer noe nytt fra år til år. Nå er alt digitalisert slik at vi hele tiden vet hva og når vi skal utføre de forskjellige oppgavene. Vi har laget egne boder, investert i mye utstyr, har varme i kafe teltet, stor scene og mange flotte dugnadsfolk som ønsker å hjelpe til.


Bygdautvalget tok initiativet til Julemarkedet i 2013 og nå har de skilt ut Jul på Vea som en egen avdeling som styrer seg selv, sier Herman Holgersen. Det er etter hvert blitt et kjempefint arrangement der hele bygda kommer, og vi får mange gjester fra hele Karmøy og Haugalandet.

Torsdagen 24. november åpner vi med fakkeltog fra Klippen med Vea Skulekorps i spissen, nissene kommer og julegrana blir tent, underholdning på Scenen og FAU fra Vea barneskole har kafesalget denne dagen. Komiteen er alle enige om at hele bygda er med for å få dette til, vi låner kirken med kjøkkenet, Klippen og Bedehuset er med og serverer grøt på lørdagen. Alle er frivillige, og vi må takke alle sponsorene som er med oss vært år og nye kommer til. Uten våre sponsorer hadde vi ikke greid å lage et så fint arrangement.

Bilder: Torkild Groven

Stemningen i bygda er fantastisk fra morgen til kveld, ungene gleder seg og det gjør sannelig de voksne også. Idrettslaget som griller pølser, Kor i vest er med oss vært år, vi bruker hele lokalsamfunnet og alt er alkoholfritt.

Hest og kjerre, masse gratis underholdning, og ikke minst alle bodene der kremmere og utstillere er klare til å ta imot gjestene. Nå er det bare glede og forventning sammen med godt og kjekt dugnadsarbeid.
Komiteen gleder seg og ønsker alle hjertelig velkommen til Jul på Vea.

Årets Juleprogram:

Jul-pa-Vea-program