Bli medlem

Nyheter

Pant gir gode sportslige oppvekstsvilkår i Åkra IL

Idrettslaget startet med flaske innsamling allerede i 2015 og har nå snart passert 2500 pante sekker i sine to pante boder. Det betyr utrolig mye for klubbens økonomi og sportslige aktiviteter. Neste år i 2023 vil panten siden oppstarten passere en million kroner i inntekter.

Publisert

glenn-ivan-akre-il-pantebod

Fra den spede begynnelsen i 2015 har det bare økt med flasker hvert eneste år. De har nå to panteboder, en ved Coop bygget og den andre på nord-vestsiden av den nye Åkrahallen. Glenn Ivan Hemnes, daglig leder i Åkra IL sier at midlene som kommer inn er viktige for å opprettholde den sportslige aktiviteten i idrettslaget. De bruker dem til alt fra innkjøp av drakter, utstyr, og annet idrettslig aktivitet. Det er plastflasker og metallbokser som samles inn, glassflasker kan ikke leveres til panting, glassflasker må leveres direkte til kommunens glass innsamling.

Det er et aktivt trekløver fra oldermannslauget som flere ganger i uken henter flasker og holder det rent og ryddig i pantebodene. Panten tas så inn på lager og flaskene sortere og pakkes i sekker, før det bestilles transport til Infinitum som tar seg av resten. Alf Klæhaug, Leon Sjøen og Harald Mannes gjør en stor dugnadsinnsats for laget. Bodene er gjort litt ekstra fine med mange bilder av klubbmedlemmer gammel som ung.

Harald-AlfLeon

Åkre Il har i dag rundt 1200 medlemmer, som driver med både fotball, håndball, turn, cheerleading, allidrett og en innebandygruppe for de i rullestol.

Det er stor aktivitet, med tilhørende store utgifter. Uten panten kunne vi ikke fått gitt det ekstra gode tilbudet som vi prøver å gi hver dag, her i klubben.