Bli medlem

Nyheter

Historisk og botanisk vandring på Åkrasanden

Fint vær, mange mennesker over 50 personer og en guide som har utrolig god kunnskap som historieforteller og hva plantene kan og har blitt brukt til. Karl Johan Gundersen er et unikum som vi ønsker å benytte oss av også neste sommer.

Publisert

DSC_5920

Vi startet på Stonghammaren (den nye stien med utkikkplassen) så gikk vi mot Idrett-sand og stoppet når Karl Johan fant nye planter. Mange gode historier og ikke minst hva mange av plantene ble brukt i tidligere tider, men også hva noen av plantene brukes til i dag medisinsk.
Tare, botaniske planter, sjø og skjellsandjorden er grunnen til at det vokser så mange planter her langs sjøkanten, høy PH verdi og god næring til plantene.

I tidligere tider brukt bøndene mye tare som de blandet med kumøkk, dette gav veldig gode resultater på poteter og grønnsaker. I dag er det få bønder og hagedyrkere som bruker tare.

Strandarve, smånesle, sandrøyr, blodstorknebb, melde, sølvmelde, fagerknoppurt, strandreddik og geitrams, er bare noen få av plantene som Karl Johan snakket om og viste oss.

Sandstrendene på vestsiden av Karmøy er mange og flotte, bare å nyte sjøluft, høre bølgene slå mot land og oppleve den unike floraen gjør at vi blir i godt humør.