Bli medlem

Nyheter

Skal du på Norges ferie i sommer? Vi har tatt oss en prat med bilverkstedene

Vi tok oss en prat med KM Jørgensen Totalservice i Veakrossen og Karmøy Bilservice på Åkra for å høre hvordan de har hatt det under koronapandemien og om de har mye å gjøre nå som alle reiser på Norges ferie. 

Publisert

Morten-LarsenLavere-opplosning-4

Først tok vi oss en prat med Karmøy bilservice som hører til i Stongsvingen på Åkra. Karmøy Bilservice ble startet av Gunnar Sandhåland i 1995 og dreiv først i Veakrossen før bedriften ble flyttet til Åkra i 2007 og har vært der siden. Bilverkstedet driver med Eu kontroll, service, reparasjoner og diagnose av alle bilmerker. De har bred erfaring og 9 ansatte hvor de også har vært lærlingsbedrift siden oppstart. 

Under pandemien skulle de ha feiret 25 års dag som måtte avlyses. De forteller at det har vært merkelige tider under pandemien. 3 av 13 biler kom fredag 14. mars dagen etter at Norge stengte ned. Men nedgangstidene varte opp mot sommeren, da tok det seg kraftig opp da alle skulle reise rundt på norgesferie, da ble det ekstremt travelt og det ble vanskelig å gi alle hjelp med lang ventetid. 

Sommeren er virkelig sesongen for Karmøy bilservice, mulig det er litt roligere nå en vanlig men merker samme trend som et normalt år. Men nå nærmer sommeren seg og folk skal bruke bilene sine så det kommer nok til å ta seg enda mer opp. Det er viktig å være tidlig ute med å booke service og eu kontroll time da staten har tatt bort de 2 mnd man fikk utsettelse til å reparere bilen etter eu kontroll. 

Vi spurte også hvordan de ser på fremtiden, men siden vi har de kraftige strømprisene og renteøkningen og generell prisøkning byr dette på merkelige tider da det er umulig å si noe om fremtiden da alt dette er nytt for oss alle. 

Vi ligger der vi vil være med antall ansatte, bransjen har store problemer med å rekruttere/ skaffe ansatte. Men vi i Karmøy Bilservice er privilegerte med 9 lokale langtidsinnsatte.

Det har vært periodevis problemer med å få tak i bildeler, men stort sett har dette gått bra.

Om du trenger å fikse bilen din før sommer har det fortsatt ledig kapasitet, men ca 1 ukes ventetid. Men i juni vil denne muligens dobble seg opp mot fellesferien som er i juli. I 2020 var ventetiden 4-5 uker så om du ønsker å fikse bilen før du skal ta familien med deg på norgesferie anbefales det å booke time fortest mulig slik at bilen din blir klar til ferien. 

Ønsker du å booke time før sommerferien? Ta kontakt på telefon 52 82 41 41 eller mail

post@karmoybilservice.no

271718862_4837904492914683_256025105494529011_n

KM Jørgensen Totalservice startet firmaet i 2003 på Bygnes i Kopervik hvor de drev med anleggsmaskiner, kraner og reparasjon av tunge kjøretøy. For 6 år siden ble de et godkjent bilverksted og i fjor sommer flyttet de bedriften til Veakrossen. Kåre Martin Jørgensen som er daglig leder er veldig fornøyd med valget han tok med å flytte bedriften til Vea.

Pandemien har vært grei for KM Jørgensen Totalservice da de har hatt mye å gjøre da alle plutselig skulle bruke bilene sine på norgesferie. Så de har ikke merket noe nedgang på grunn av pandemien. Noe av grunnen kan også være at når bedriften lå på Bygnes var den litt gjemt, men etter at de flyttet til Vea har omsetningen økt betraktelig.

Kåre Martin forteller at bilene er blitt mye mer avanserte nå enn di var før, derfor så krever det mye mer utstyr og ikke minst kursing av de ansatte for å kunne henge med. De har nå 4 ansatte og er veldig fornøyd med det. De kunne gjerne tenke seg flere ansatte med de har ikke store nok lokaler til å ta inn flere. Han forteller også at rekrutering av bilmekanikere er en stor utfordring i denne bransjen. 

Vi spurte også om hvordan det er med levering av deler nå som det både er krig og pandemi, men dette har ikke vært noe problem da leverandøren di bruker har vært flinke til å ha store delelagre. 

Høysesongen for bilverkstedet er fra april og frem til fellesferien da er det veldig travelt. Nå er det ca en ukes ventetid, så om du trenger å fiske bilen før ferien kan det være lurt å bestille time nå. Hos KMJ har de godkjenning opp til 7,5 tonn så de fikser alt i fra små bilen til større bobiler.

Ønsker du å booke time før sommererien? Ta kontakt på telefon 924 13 948 eller mail post@kmjbilverksted.no