Bli medlem

Nyheter

Apotek 1 Åkra bistår med koronavaksinering

Fra torsdag 13/1-2022 starter Apotek 1 med covid-vaksinering på Amfi Åkrehamn.

Publisert

steven-cornfield-jWPNYZdGz78-unsplash

Kom inn for drop- in time torsdag 13/1 mellom kl 13-17 og fredag 14/1 mellom kl 9-17.

Alle som har fylt 16 år og som tilfredsstiller krav til minimumsintervall mellom dosene, kan motta vaksine på apoteket. Dette gjelder uansett hvilken dose en skal ha.

Det er gratis å motta koronavaksine på apotek. Vi vil tilby både drop in og bestilling. Fra Uke 3 (17/1) åpner vi opp for timebestilling mandag - fredag i Helseboka.

Kom gjerne innom for ein prat om det er noe du lurer på

Gå til COVID-19-informasjonssenteret for å lese mer om vaksiner.

Få vaksineinformasjon

Et år etter at apotekfarmasøyter fikk retten til å rekvirere influensavaksiner, har Helse- og omsorgsdepartementet bedt kommunene om å se til apotekene for å få fart på koronavaksineringen. Apotek 1 er glade for at kommunen ønsker å benytte apotekene.

- Vi er veldig glade for at apoteket kan brukes som vaksineressurs for å bekjempe denne pandemien, og at vår rolle som lavterskel helsetilbyder blir enda mer synlig for folk flest, sier apoteker Dag Tormod Hausken ved Apotek 1 Åkra.

Erfaringer fra koronavaksinering i andre apotek i kjeden tilsier at tilbudet bidrar til at flere velger å vaksinere seg. Apoteket setter både første, andre og tredje dose.

- Det er virkelig meningsfullt å kunne bidra med å øke tempoet i vaksineringen. Nå håper vi at flere velger å vaksinere seg, sier apotekeren.

5 gode grunner til å sette vaksinen på apoteket

Det er flere gode grunner til å sette vaksinen på apoteket.

  1. Apoteket er tilgjengelig for folk, med lengre åpningstider.
  2. Apoteket har utdannet vaksinatører, og det er like trygt å sette vaksinen på et apotek som på et vaksinasjonssenter.
  3. Apoteket har tid til å snakke med folk som har spørsmål, og er vant til å gi råd om legemidler og eventuelle bivirkninger.
  4. Apoteket er tilgjengelig på telefonen hele åpningstiden, og man kan booke time eller stille spørsmål om det er noe man lurer på.
  5. Apoteket har i tillegg til timebestillinger også muligheten til drop-in, dersom man brått bestemmer seg for å ta en vaksine.