Bli medlem

Nyheter

Håndrenset krabbe fra Karmøy

Publisert

[caption id="attachment_20458" align="aligncenter" width="500"] Her er Geir Ove Valstad i gang med dagens produksjon[/caption] I dag har vi tatt turen til Torvastad, nærmere bestemt til Hauskevågen for å treffe Geir Ove Valstad. Da jeg kommer til adressen måtte Geir Ove rope på meg etter at jeg rotet meg inn i feil dør i sjøhuset helt på enden i Hauskevågen. Før vi går videre og snakker om krabbe, må vi oppklare en del ting. Jeg kjenner jo Geir Ove fra politikken og ikke minst hans arbeid med leiligheter i Kroatia. Hva har skjedd, er det første jeg spør han om når jeg ser ham i full virksomhet med å renske krabbeklør. Jo du ser det sier han, da Norge stengte ned gikk jo mitt arbeid i Kroatia på tomgang. Vi ble værende der nede i 7 måneder før vi kunne reise hjem. Nå driver vi kun med utleie av leiligheter på provisjon og har ca 100 leiligheter vi kan leie ut. Dette året er faktisk det beste året siden 2009 med utleie i Split ifølge Turistkontoret. Vi satser derfor for fullt med utleie i 2022 sesongen. Ja sier jeg da, og så står du her og rensker krabbe? Han ler litt da og forteller at noe måtte han gjøre på, og det startet som en hobby i november sist år. Min svigerfar hadde et sjøhus i Hauskevågen og jeg lagde krabbetallerkener for familie og venner. Det tok ikke lang tid før ryktet nådde flere både på Karmøy og på sørsiden av fjorden. Nå leverer vi til og med til to butikker i Vats og Ølen. Det går mye til selskaper og møtevirksomhet og vi kjører til Stavanger hver fredag og leverer til kunder som har bestilt. Dere leverer jo brød også, lager du det også her. Nei det er kona som lager en fletteloff etter en gammel oppskrift som kundene elsker. Det er kjekt når vi har så mange kunder som skryter av produktene våre. Vi selger krabbe i beger, tallerken, klør og brød. Det er rett og slett blitt en heltidsjobb og jeg er her hver dag. Foreløpig er jeg alene, men har litt hjelp av en jente i familien samt av kona. Dette tar helt av så jeg får se hva som skjer fremover. Facebook gruppen vår "Håndrenset krabbe fra Karmøy" har 2700 medlemmer fra hele Rogaland og mange bestiller rett fra denne gruppen. Jeg må nevne til slutt at vi leverer på dørene, eller kunden kan hente hos oss hjemme på Stol. Nå blir vi også medlem i Åkrehamn Vekst og ser lyst på fremtiden.