Bli medlem

Nyheter

Dekkmann, Åkra Dekksenter i Stongsvingen med fullt kjør frem mot jul

Publisert

[caption id="attachment_20563" align="aligncenter" width="500"] Christoffer Solås og Sindre Olsen[/caption] Vi var tidlig ute på vårt besøk hos Dekkmann på Åkra denne fredagen i november, vi hadde avtalt tid for det var som regel muligheter for en kopp kaffe før kundene kom. Da vi kom var det allerede en bil inne som skulle skifte til vinterdekk, få minutter etter kom det en bil som hadde et dekk som lekket luft. Vi måtte derfor vente med kaffepraten og heller se på når gjengen skiftet dekk og reparerte dekket som hadde fått en skrue inn i venstre framhjul. Etter hvert dukket det opp flere som ville inn for å bestille tid i løpet av dagen. Bilen fra Trygve J. Sjøen fikk sine vinterdekk på og dekket med en skrue i ble som nytt. Så var det tid for en liten drøs, siden bilen som skulle komme var litt forsinket. Vi spurte derfor Sindre Olsen og Christoffer Solås om det er fullt kjør nå frem mot jul. Det kan begge bekrefte at fra oktober til desember og rundt påsketider er det flest kunder som skal skifte dekk. Det er også mange som hvert år blir overasket når den første snøen dukker opp, og det er alltid mye å gjøre når det blir snøfall. Vi står og ser på det store dekkberget med utslitte dekk og må høre hva som skjer med alle gamle dekk. Vi leverer alle utgåtte dekk til dekkretur for gjenvinning og de brukes til lekeplasser, matter med mer. Vi eller våre kunder betaler også en miljøavgift på kr 16 pr. dekk og vi håper at dette går under bærekraft. [caption id="attachment_20561" align="aligncenter" width="364"] Utslitte dekk[/caption] [caption id="attachment_20562" align="aligncenter" width="378"] Utrolig mange dekk som skal skiftes i løpet av dagen[/caption] Desember eller i romjulen er det som regel rolig på dekkfronten og vi selger fyrverkeri til Karmøybuen. Vi oppfordrer alle til å bytte til vinterdekk nå, selv om det er varmt er dere klar til kulde og snøen kommer. De som skifter dekk tidligst er hyttefolk som skal til fjells, det starter allerede i oktober. dere er også blitt store på lastebil og bedriftsmarkedet, har dere avtaler utenfor Karmøy også? Ja vi har flere avtaler og nevner vår store avtale med Haugaland brann og redning der vi besøker alle stasjonene og skifter dekk. Ellers har v avtaler med firmaer om dekkhotell som innbefatter dekkskift. Lastebiler sliter ut sine dekk på ca et år, og vi har derfor mange store biler som skal skifte dekk. Vi har også avtaler med firma som har truck, der vi reiser ut til dem og skifter dekk. Begge to nevner også at alle tror at dette er veldig sesongbasert arbeid, men heldigvis arbeider vi også med andre ting. Noen måneder før sesongene går vi gjennom alle 700 dekk vi har for våre bedrifts og private kunder. Det blir ca 3000 dekk som vi går gjennom og informerer kundene om at de bør skifte to eller fire dekk før sesongen. Dette arbeidet tar mye tid, men sparer oss også for å komme i dekkmangel når sesongens dekk må på bilene. [caption id="attachment_20564" align="aligncenter" width="500"] Her ser vi kun en del av dekkhotellet[/caption] I perioder må vi også ut for å selge oss inn til nye kunder, og vi selger mye rekvisita som felger, batterier, vindusviskere for å nevne noen. Det er stappende fullt på vårt dekkhotell og vi trenger også større plass til selve verkstedet. Vi holder på å vokse ut av lokalene allerede etter få år, oppstarten var i 2018. Det er planer om utvidelse og det får vi håpe kommer snart. Vi er nå fire ansatte og går det like fort fremover så kan det bli flere ansatte på sikt. Til slutt tar vi en tur innom selve dekklageret der Dani Olsen er i full sving med den nye vaskemaskinen som gjør underverker både for felg og dekk, før de settes på plass i hyllene. [caption id="attachment_20565" align="aligncenter" width="500"] Dani Olsen med den nye vaskemaskinen[/caption]