Jelsa Jordbær med et jordbærsmil hver sommer i Åkrehamn

25. juni 2021

Daniel er klar til å ta imot kundene

Daniel Gjerde har de siste ukene vært den som har solgt jordbær på Åkra, men hele familien på 5 er engasjert med salg på 5 forskjellige steder. Daniel sier at salget er bra, og nå når skolene tar ferie øker salget merkbart. Det kan bli lange dager men det er kjekt å selge jordbær og få så mange gode tilbakemeldinger her på Åkra.

Vi har også tatt en telefon til faren i familien Helge Gjerde som startet med jordbærproduksjon i 1997. Fra 2007 har han hvert år kommet til torget i Åkrehamn. De siste årene også med et kjennetegn, det store jordbæret som alle ser etter når sesongen nærmer seg. Da flyttes vogna til torget og det er til tider kø for å få tak i de smakfulle jordbærene fra Jelsa.
Dette året er jordbærene litt dyrere sier Helge, men det skyldes i stor grad at det er vanskelig å få tak i arbeidere, koronaregler og en kostnadskrevende produksjon som foregår under tak i plast tuneller. Vi har 20 dekar på bakken og 10 dekar med «table top» som betyr at de står i plukkehøyde. Alle plantene blir skiftet ut og de står ikke i vanlig jord men i substrat. Vi har dette året tre forskjellige sorter, Korona ca 1.juni til 15. juli, Sonsation fra 1. juni til5. august og Fait fra 15. juli til 25. august. Vi selger til en del lokale butikker, men det meste går til torghandel i Åkrehamn, Haugesund, Sand, Knapphus og Odda.
Vi er utrolig fornøyde med våre kunder i Åkrehamn og omegn og må takke for alle gode tilbakemeldinger og smilende kunder, sier Helge. Til neste år kan det være at de kun selger Korona bær, det de som er mest populære.
Åkrehamn Vekst sier til Helge at han får lage en egen sort som heter Jelsa ved å krysse Korona med det nydelige stedet Jelsa.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies