Håpets Havn en verdifull organisasjon for mange vanskeligstilte

26. mai 2021

Vi har tatt turen til Håpets Havn og en prat med Johanne Klinkenberg og Johannes Grindhaug. Da vi kommer utpå ettermiddagen, er det fullt liv utenfor i finværet der kaffedrøsen går.
Johanne og Johannes er begge med i styret og forteller videre at Håpets Havn skal ha sitt forsinkede årsmøte den 7. juni på Karmøy kulturhus. Det har ikke vært helt enkelt å drive denne organisasjonen vår i koronatid, men nå ser vi en lysning sier de.
Hvilke aktiviteter og møtevirksomhet driver dere her fra kafeen spør vi om. Jo vi har jo matutdelingen vår på onsdagene og mellom 30 og 50 personer får matposer hver uke. Vi pakker på tirsdagene og vi har faste sjåfører som henter mat fra butikker som vi har avtale med tirsdag, onsdag og fredager. Vi er så takknemlige for all maten vi får, det kan ikke måles i penger. Det er kafeer og butikker som ringer oss og sier at de har mat til overs, det er så mange kjekke folk her på Haugalandet sier de begge i kor.

Johanne og Johannes med en del av matposene som er pakket og klare til onsdagsutelingen

Vår forening er til for de som har det vanskelig grunnet rus og andre forhold. Da er det godt å komme inn i varmen hos oss og få med seg tørrfor, kjøle og frysevarer en gang i uken. Vi serverer også middag en gang i uken, men nå er det lenge siden vi kunne gjøre det på grunn av korona. Nå får de varm mat med seg hjem, siden vi ikke kan ta imot så mange som før.

Vi samarbeider også med En hjelpende hånd og det er veldig givende. Innsamling av klær, basarer og loppemarked er noen av våre aktiviteter for å skaffe midler til Håpets Havn og de som trenger det. Johanne sier at de har solgt krus og andre kreative aktiviteter for å hjelpe vanskeligstilte personer.

Vi må også fortelle at vi har fått to weekend opphold for familier på Etne camping til sommeren, det blir en god opplevelse for de som vinner premiene. Vi har ikke bestemt hvordan vi skal dele dem ut, det får det nye styret være med å bestemme. Hver måned får vi også et gavekort på valgfri meny på Big Bite Oasen, de som får den gaven hver måned er så takknemlige.
Johannes sier at de har andakt hver dag utenom onsdag og helg. Her leser vi et bibelvers og alle er med for å diskutere innholdet og hva det betyr for dem. Vi holder på en halv time til en time dersom det er mange spørsmål og kommentarer.

Vi har også åpne kvelder her på håpet og det er alltid like hyggelig. Selv om korona har bremset hvor mange som til enhver tid kan komme inn til oss er det alltid smilende og kjekke folk rundt oss. Mange har behov for dette samværet de får på håpet sier Johannes og Johanne. Husk å skrive at de må melde seg på årsmøtet enten på håpet eller ved å ringe Johanne på mobil 48181142.

Åkrehamn Vekst er imponert over arbeidet disse mange frivillige er med på og som hver uke står på for å hjelpe de svakeste i vårt samfunn. Vi følte også den sterke varmen på håpet, og ønsker dem lykke til videre med dette viktige arbeidet.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies