Ferkingstad Ro-buer, et spennende prosjekt i anmarsj

20. mai 2021

Fotomontasjen viser hvordan Ro-buene vil ta seg ut i havnen

Ferkingstad Havn er kjent for sine sjøhus eller ro-buer samt fiskebåter som har hjemstedhavn her. Jeg kommer selv på når vi syklet til Ferkingstad i ungdommen for å kjøpe snop og is på Dreggen kafé. En koselig havn med flotte Ro-buer som flere eiere de siste årene har renovert. Ferkingstad havn kan nå få enda flere Ro-buer eller fritidsboliger, og som vil forskjønne området enda mer.

Vi har snakket med eier av den gamle bollefabrikken som har ligget brakk i mange år. Martin Dahl kjøpte eiendommen og ville bygge helårsboliger, men fikk til slutt nei. Siden vi vestantebuer ikke gir oss, har Martin nå fått godkjent fritidsboliger som for noen få uker siden ble lagt ut for salg. Martin sier videre at prosjektet vil pynte området skikkelig, bare se på bildene sier han og smiler til oss. Vi gleder oss til vi kan sette i gang.

Utbygger Martin Dahl ser frem til at prosjektet kommer i gang

Vi tok også en prat med Nils Christian Hald i Eiendomsmegler A som står for salget av de 11 leilighetene. Det er allerede kommet inn en del positive interesser, og selv om det ikke er blitt salg enda er vi overbevist om at det kommer. Bare se på denne havna med de mulighetene som er i form av Historie, Fishermans Memorial, Dueglåp, Kong Ferking, Stavasanden og nærheten til opplevelser og småbyer. Her er det båtforening og spisested og turmulighetene er mange og unike både langs sjø og lenger opp i marken.

Kort om eiendommen

«Opplev ro i din egen Ro-bu i Ferkingstad havn. Innholdsrike fritidsboliger med garasje og naust på kaien…»
Senk skuldrene, la havsalt krydre fritiden og se himmel møte hav som nærmeste nabo til Nordsjøen. Som eier av Ro-bu på vestsida av Karmøy har du hytte, garasje og naust i ett, og hvor fiske, strandliv og kulturhistorie forenes i naturskjønne omgivelser. Her kan hobbyfiskere, friluftsinteresserte og andre som også verdsetter latere dager serveres idylliske solnedganger, spektakulære stormer og alt annet som vårt varierte vestlandsklima har å by på. Her kan du dyrke interessene dine i fred og ro, renske fisken eller invitere venner til kulinariske skalldyr-lag i naustet. Eller bare rusle litt på kaien eller stranden i egne tanker.

Fritidsboligene, alle med flotte terrasser vendt mot sørvest, ligger bare et steinkast fra Stavasanden – et lite paradis for vindsurfere og strandløver. En kort sykkeltur fra Ferkingstad Ro-buer finner du også din nærbutikk.
Og kun noen flotte turløyper, en kort båttur eller noen minutter i bil unna, har du Åkrasanden – en av Norges vakreste sandstrender, et fantastisk rekreasjonsområde året rundt.
En kort biltur unna har du både sommerbyen Skudeneshavn, Åkrehamns mange ulike aktivitets- og næringstilbud og Haugesund med utelivet på indre kai, mangfoldige handelsmuligheter, kulturtilbud og festivaler året rundt.

Opplysninger om leiligheter, størrelse og priser finner dere på FINN, videre har Ferkingstad Ro-buer egen facebookside

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies