#UT PÅ TUR I MAI MED KONKURRANSE

26. april 2021

#Ut på tur i mai konkurranse

Siden vi ikke er i mål med pandemien, oppfordrer vi også dette året at dere bruker Karmøys unike natur både langs sjøkanten og i skog og mark. Du kan bruke «ut på tur» på flere måter. Den enkleste er å snøre på seg gode sko og gå en løype du kjenner godt fra før av, men det finnes også andre muligheter.

Vi har en enkel konkurranse fra mandag 3. mai til og med mandag 10. mai der dere kan gå på tur og sende inn bilder til oss i Åkrehamn Vekst. Vi trekker ut to vinnere som får 1 års gratis abonnement på Karmøynytt. Ta turen rundt i noen av Karmøys flotte turløyper. Del et bilde fra turen på Instagram og bruk hashtaggen #utpåturimai2021, eller du kan sende en epost til anne.torland@akrehamn-vekst.no og vær med i trekningen.

Telltur er et landsomfattende prosjekt der også Friluftsrådet Vest er deltager. Her kan du samle opp poeng og det deles ut premier hvert år. Kommunene på Haugalandet er med der Karmøy har 12. turer med i år. Du kan laste ned TellTur appen «Norgeskart friluftsliv» som er gratis å bruke i år. Her kan du registrere dine turer.
Postkassetrimmen er en annen app som er gratis å bruke. Her er det også mange turer du kan registrere når du er ved turmålet. Den er også gratis å bruke.

I vårt nærområde er det 4 turlag som de siste årene har brukt mye dugnadstid med å oppgradere turstier og sette opp skilt med avstand til de forskjellige turmålene.
Vea Turlag, Åkra Fjellag, Sevtun Bygde & Fjellag, Vestsiå Turlag har alle vært med å berike turstiene med nye skilt i Karmøymarka.

Vi kan anbefale mange turer på Vestsiå, men vi får ta noen få slik at dere kan utforske selv på nett alle de flotte mulighetene vi har for å komme oss ut i friluft.

  • Stonghamar ved Åkrasanden videre til Liknes og Ferkingstad havn. Videre kan vi gå til Fishermans Memorial og Dueglåp og stovene ved siden av
  • Fra Sevland og Tjøsvold øst til Mariaskogen og en tur rundt Aureivatnet
  • Vekrossen til Nilsaplassen videre til Martaseter og Jerikodalen. Du kan også gå fra Martaseter og til nordre Sålefjell.
  • Ta inn på Burmavegen og parker ved første bommen der det er laget en parkeringsplass. Gå videre innover til Litlavatnet der du finner en gapahauk. Du kan også gå videre herfra til Mjåvatn.
  • Fra Ungdomsskolen i Åkrehamn kjører du opp til en løe der du kan parkere. Gå videre til Speiderplassen, Fjellagshytta, Steinhytta og Søre Sålefjell. Du har også som de andre turene utallige andre turmuligheter.

På nettsiden til Åkrehamn Vekst kan du finne flere turmuligheter samt kart.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies