SK Vedavåg i pandemitid

16. mars 2021

Vi har vært på besøk hos daglig leder Randi Rauan i SK Vedavåg Karmøy. Mitt første spørsmål er selvsagt hvordan går det i denne pandemitiden, og forventet og få et svar om at det er vanskelig å drive et idrettslag i disse tider. Randi Rauan forteller at fokuset til klubben er å holde aktiviteten i gang innenfor de retningslinjer som til enhver tid er gjeldende. Etter nedstengning våren 2020 ble heldigvis høsten i fjor ganske normal for barn og ungdom, med både treninger og kamper for de under 20 år. Like før jul ble kampaktiviteten igjen stoppet og først i slutten av februar ble det igjen åpnet for kampaktivitet, men da kun mot andre lag fra Karmøy Kommune. Medlemmene våre som er over 20 år må trene utendørs med avstand, men vi håper at også de kan få trene og spille kamper som normalt igjen om ikke altfor lenge. SK Vedavåg har til nå heldigvis ikke opplevd noe stort koronafrafall blant medlemmene, vi håper ikke det blir tilfellet fremover heller. Idrettslaget er et viktig samlingspunkt for våre medlemmer og er nok for mange enda viktigere nå i koronatiden.

SK Vedavåg Karmøy er en klubb med mange arrangementer gjennom året, og flere arrangementer som var planlagt første halvår av 2021 må dessverre utgå, blant annet vår store Eat Move Sleep barnefotballturnering. Neste planlagte arrangement er Sabbaløpet 1.mai. Elektronisk påmelding er åpnet og vi håper at løpet kan gjennomføres som planlagt.

Videre forteller Randi at det også har vært god aktivitet i Storhall Karmøy gjennom høsten og vinteren, spesielt i den kaldeste perioden med snø og lave temperaturer. Flere lokale klubber og lag har leid seg treningstid og FKH trener nærmest daglig i Storhall Karmøy i vinterperioden. KVIKK Treningssenter i Storhall Karmøy har hatt stor medlemsvekst gjennom vinteren og opplever at mange ønsker å prioritere sin egen helse. I løpet av høsten flytter klubbens to ansatte inn i nye kontoret i Storhall Karmøy, noe vi ser frem til da mye av aktiviteten foregår her og det vil være praktisk i forhold til det tette samarbeidet vi har med de ansatte i Storhall Karmøy forklarer Rauan.

Vi har ellers utnyttet koronaperioden godt med prosjekter som har ligget litt på vent. Vi har blant annet fått utarbeidet en klubbhåndbok i forbindelse med Norges Fotballforbund sitt kvalitetsklubb konsept. Kvalitetsklubb konseptet skal bidra til å effektivisere og strukturere klubbdriften vår, vi er nå i sluttfasen og blir høyst sannsynlig sertifisert som kvalitetsklubb nå i mars. Det er i den forbindelse også utarbeidet nye sportsplaner for idrettene våre. Vi ser frem til og ta i bruk alle verktøyene vi har laget og gjøre disse godt kjent blant våre medlemmer. Det vil garantert løfte klubbens arbeid og være bra for fortsettelsen i SK Vedavåg sier Randi.

Vi er veldig glade for at våre medlemmer og samarbeidspartnere har vært trofaste i hele koronatiden. Økonomisk sett har heldigvis klubben kommet seg godt ut av 2020, blant annet på grunn av statlige støtteordninger.

2020 ble også starten for vårt SABBA magasin, som kom ut i fjor høst med stor suksess. Arbeidet med årets magasin er allerede i gang og vi gleder oss til ny utgivelse til høsten sier Rauan. Digital utgave av magasinet ligger på SK Vedavåg sin hjemmeside og ble i tillegg delt ut til alle husstander på Vea. Undertegnede har lest gjennom en del av magasinet som viser at SK Vedavåg er en veldreven klubb som har Veabygda i sitt hjerte, her er det sannelig mye som skjer hele uken året rundt. Til slutt håper Randi at når høsten kommer er det mer eller mindre normale tilstander igjen og vi kan kjøre på for fullt igjen.

Etter vår samtale med Daglig leder er alle aktivitetene stanset frem til 6. april, grunnet pandemien

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies