MIX Åkrehamn under koronapandemien

22. mars 2021

Vi i Åkrehamn vekst har tatt en prat med Geir Walland som driver Mix Åkrehamn, og spurt hvordan det har vært å drive MIX under koronapandemien.

Vi hadde en veldig god start på året både på kiosksiden og Norsk tipping/Rikstoto (spill), men vi hadde uvanlig mildt og fint vær i januar og februar i 2020

Når landet stengte ned ble det noen veldig rolige dager, deretter kom kundene sakte men sikkert etter et par uker og vi havnet opp mot den omsetningen vi hadde året før på samme tid.

Vi fikk totalt en økning i kiosksalget i 2020 vs 2019, mye av årsaken til det var at vi solgte mer tobakksvarer etter at koronaen kom, kommer nok av lite taxfree salg i fjor.

Når det gjelder Norsk Tipping og Rikstoto så ser det ut til at kundene fant nye måter å spille på under nedstengningen av spillavdelingen, så vi hadde en stor nedgang i Spill omsetningen i 2020 noe som ser ut til å bli permanent fremover. Vi skulle jo fått inn et nytt uttrykk i folk som ’SPILL HIMA’ også.

Solariet Brun og Blid ble jo også nedstengt i 8 uker i starten i fjor, der har vi heller ikke fått tilbake alle kundene det er nok noen som er litt reserverte nå under epidemien og ikke våger å bruke solariet, vi måtte stenge solariet igjen nå 12 mars.

Kundene har stort sett vært veldig flinke og forståelsesfulle under restriksjonene som vi har vært underlagt hele tiden, og vi ser tydelig at kundene holder betryggende avstand når de står i kø osv. mange flere kunder ringer og bestiller mat/drikke nå enn tidligere slik at de bare kan komme inn og hente og betale varene ute å måtte vente i butikken.

Nå har jo vi (Karmøy) i store deler av pandemien vært veldig skånet for smitte og folk har følt seg relativt trygge helt frem til nå. Vi får håpe de klarer å slå tilbake det pågående utbryddet som vi har fått nå.

De ansatte har vært veldig flinke det siste året og har gjort sitt beste for at kunden skal føle seg trygg når de kommer til Mix butikken,

Vi bygde litt om i butikken for vel 2 år siden, vi fikk satt inn noen bord og stoler slik at kunden kan nyte mat og drikke inne, vi lagde også en stor Iskrem avdeling og selger en del milkshake, kule is, softis, Frappe osv. ellers har vi et rikt utvalg av mat.

Menyen kan alle finne på: mixaakra.com

 

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies