Ferkingstad IL i pandemitid

16. mars 2021

Vi hadde avtalt et fysisk møte med Daglig leder Bengt Førland på klubbhuset, men så kom nedstenging av all aktivitet og vi måtte ta intervjuet på telefon. Bengt forteller at det på grunn av mye usikkerhet rundt smittesituasjonen på Haugalandet gjorde at vi måtte stenge all aktivitet fra 15 mars og i første omgang frem til 6. april. Vi får håpe at det kan være en hjelp til å slå ned smitten. Trenere og ledere var usikre på grunn av at flere unge nå smitter hverandre, og vi ønsker ikke å utsette noen for å bli smittet gjennom trening i denne vanskelige tiden.

Er det bare jobben som Daglig leder i Ferkingstad IL du har nå Bengt spør vi. Nei da jeg har en 80% stilling her og trener et fotballag. Jeg er også sportslig leder i Nord, så jeg har ikke problemer med å fylle dagen.
Gjennom de første koronatidene var det meste stengt også på Ferkingstad Il, men vi startet opp med 4 manns grupper når vi fikk lov til det. Etter hvert åpnet vi for mer aktivitet der også foreldre og trenere var med på å bestemme når vi skulle starte treningene.
Høsten ble ganske normal med kamp og trening for de under 20 år, men vi har mistet noen underveis i pandemien. Molinercup og Moliner marsj knytter bygda sammen og vi har mange frivillige som er med på disse aktivitetene. Dessverre måtte vi avlyse både cup og marsj i 2020 samt lotterier og basar.
Økonomien har til nå ikke blitt skadelidende på grunn av gode støtteordninger. Vi får håpe at bedriftene som støtter oss overlever, vi er avhengige av sponsorer i næringslivet og krysser fingrene for at det går bra med alle.
Gjennom vinteren har vi trent godt i alle gruppene men nå er vi selvsagt usikre på om kampene kan starte etter påske, eller om det blir utsatt. Idretten fra 5-30 år tålte sesongen 2020 godt, men dersom denne sesongen også blir borte for oss kan det bli vanskelig. Forsvinner kamper og turneringer for gruppen 15-18 år, kan de rett og slett visne bort. Vi vet jo ikke sikkert hvordan fremtiden blir, og vi får håpe at bredden ikke blir borte i de nærmeste årene. I vårt Idrettslag er vi avhengig av at bredden er god og det sosiale samværet på lagene og idrettslag er godt.
Livet er snudd på hodet både for idrett, næringsliv og familier. Kommunikasjon og informasjon er blitt mye viktigere også i Idrettslaget etter at pandemien startet. Selv om mye er utenom det normale ser vi en lysning utover sommeren, vi må aldri miste håpet sier Bengt til slutt.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies