Bli medlem

Nyheter

Trygve Sjøen AS har rundet 50 år og er månedens bedrift i mars 2021

Publisert

IMG_5727-768x576
[caption id="attachment_18640" align="aligncenter" width="521"] Trelastlageret[/caption] Sjøen hus har hjulpet 3 generasjoner med å oppfylle husdrømmen gjennom 50 år. De var tre da de startet opp i 1971, Trygve Sjøen, Olav Tveit og Lars Johannesen. Etter hvert er det familien Sjøen som har overtatt firmaet. Nå er det 2 generasjon ved Daglig leder Jan Petter Sjøen som styrer skuta, mens 3. generasjon ved Kenneth og Vegard arbeider i bedriften. [caption id="attachment_18641" align="aligncenter" width="551"] Kenneth stående og Jan Petter Sjøen ser gjennom en nytt prosjekt de har på gang[/caption] De bygde boliger det første året og i 1972 et år etter oppstarten kjøpte de opp og bygget ut Almannamyr i Skudeneshavn. Far til Jan Petter, Trygve fortalte en gang at han og firmaet nesten giftet flere av dem som flyttet inn på Almannamyr. Husbanken gav tilsagn på 70 tallet, men du måtte være gift for å få utbetalt beløpet. Da ble det slik at når huset var ferdig og regningene skulle betales måtte bryllupene være unnagjort. Vi kan også nevne den store utbyggingen av Hansadalen sent på 70 tallet. De fikk bygget sitt eget trelastlager i 1971/72 og her ligger lageret som ble utvidet i 1978 og kontorbygget enda. Det var ikke mange som hadde et eget trelastbygg så tidlig på 70 tallet på Karmøy. På 80 tallet hadde vi en egen kjøkkenfabrikk Viboflex i Danmark, og vi solgte til flere forhandlere i Norge. Fabrikken ble solgt på slutten av 80 tallet. De hadde også i mange år kjøkken og baderomavdeling. I 1983 ble det en tur til Svalbard der to hytter ble satt opp. Selv om det kun var de to hyttene som skulle bygges, ble det et langvarig oppdrag på Svalbard. Da vi avsluttet vårt arbeid her i år 2000 hadde vi satt opp nesten 100 hus, bygd sykehus og sysselmannskontor. Vi bygde også det første private leilighetsbygget med 10 enheter som også var husbankfinansiert på Svalbard. Det har etter hvert som årene har gått, blitt mange byggefelt og boliger som er satt opp av Trygve J. Sjøen AS. I hele 50års perioden har vi satset på tomter og boliger. Vi har nå gått inn i Byggtorget, kjeden som nå har 105 medlemsbedrifter tilsluttet. Vi satser på byggevarekonseptet og har nå en egen flott butikk med verktøy og masse annet. I andre etasje har vi utstillinger av mange forskjellige løsninger. Trelastlageret har fått en oppgradering med den nye butikken, kontor og utstilling. På lageret arbeider det nå 4 personer der Asle og Tore nærmest er en institusjon etter mange år i bedriften. En egen sjåfør sørger for å kjøre varene ut til kunde og egne tømmermenn. Vi tar en prat med Asle som ser at nå er mulighetene større for både proff og privatmarkedet, med enklere tilgang til selvplukk av produkter og gode tjenester. Med lørdagsåpent er det enda enklere for private når de skal handle byggevarer. Asle sier videre at service og kundevennlighet er en forse som vi alltid har jobbet for her på Trelastlageret. [caption id="attachment_18648" align="aligncenter" width="551"] Asle Lund på det nye kontoret i butikken[/caption] [gallery type="rectangular" ids="18643,18644,18645,18646,18647"]