Nye Ljosheim på Sevland fremstår som bygdas praktbygg

18. februar 2021

Vi har kjørt forbi det nye Ljosheim bygget og tenkt at dette må vi sjekke bedre. Åkrehamn Vekt tok derfor kontakt med en fra dugnadsgjengen, Ronny Tangen som viste oss rundt. Det gamle bygget skulle utvides og renoveres, men det viste seg snart at det var i dårligere stand enn vi trodde, dermed ble det nybygg i stedet sa Ronny til oss for en tid tilbake.

Kjøkken

Nå fremstår nye Ljosheim som et flott bygg og er dobbelt så stort som det gamle. Hele 650 kvm i to etasjer. Ronny forteller at det til nå er brukt opp mot 4000 dugnadstimer og vi er så heldige at vi har mannskap i alle fag. Når vi kommer inn i byggets foaje ser vi rett på den nye heisen, her er det også toaletter. Videre innover er det tre grupperom og kjøkken. Her finner vi også stuen på hele 130 kvm som kan deles i to rom.

Stuen i 1. etasje

Vi går videre opp i 2 etasje der storsalen fremstår som en ny moderne sal med stor scene, lyd og lys og plass til 240 personer. Ronny sier videre at det er et stort ventilasjonsanlegg, vannbåren varme og god lyssetting i alle rom.

Storsalen fra Scenen og ut i salen

Forsamlingen er den samme, men vi håper at Sevlandsbuen kan bruke dette flotte bygget enda mer enn tidligere. Det er laget til også for at ungdom og søndagsskolen skal trives i de nye lokalene. Sevlandsbygda er i vekst og dette året er det planlagt bygging av to nye byggefelt med 50 enheter. Alle er velkomne til Ljosheim når vi er ferdige og innflyttingsklare. Ronny sier tilslutt at Sevlandsbuen er positive og synes at det blir en fin samlingsplass for bygda.

Malt av Adolf Bjerkreim i 1962

Det er ikke så mye igjen fra det gamle bygget, men dette maleriet skal være med. Det viser Jesus i Getsemane der disiplene sovner.

 

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies