Hvordan har det vært å drive frisørsalong under koronapandemien? 

1. februar 2021

Vi har spurt Eriksen Hårdesign og Xellent frisør om hvordan det har vært å drive frisørsalong under koronapandemien:

Eriksen Hårdesign 

2020 har vært et annerledes år for de aller fleste, i alle bransjer, grunnet korona pandemien.

Vi i Eriksen Hårdesign fikk virkelig føle på det, da vi på to timers varsel måtte stenge dørene, i mars i fjor. Dette skapte usikkerhet og til en viss grad redsel, for situasjonen var på den veldig uoversiktlig. Men etter noen uker fikk vi lov til å åpne dørene igjen for kunder, under strengere smittevern tiltak, som nedspriting og avstand mellom arbeids stasjonene. Jeg må berømme mine ansatte og våre kunder for den felles innsatsen som ble gjort og fortsatt gjøres i salongen, for å redusere smitte risikoen. Dette er et felles ansvar.

Jeg tror at når vi er igjennom det vi står i nå, og ser tilbake på det om kanskje ett år, har det vært brutalt for noen bransjer/næringer økonomisk. Jeg som driver frisørsalong med god avstand mellom arbeids stasjonene, og har fått hatt friske ansatte, som kan jobbe effektiv, skal ikke klage over lønnsomheten. Året 2020 bli omsetningsmessig bedre enn 2019 takket være mine dyktige friske ansatte, alle med fagbrev som frisør. Vi håper vi kan holde åpent videre uten smitte, i våre flotte lokaler i Divi gården, ved siden av Snørteland og Coop prix.

Til slutt vil jeg ønske alle karmøybuer og Haugesundere velkommen til Åkra for en hårklipp, og eller, en flott turopplevelse til Norges fineste sandstrand, Sandane.

Hilsen Mette (Åkra patriot)

Presentasjon av ansatte:

Aina: Utdannet frisør, bor på Ferkingstad med mann, to barn, en katt og en hund. Jobbet her i 5 år.

Lena: Utdannet frisør, bor på Åkra og er en familie på fem. Jobbet her i 14 år.

Astrid: Utdannet frisør, nylig flyttet til Ferkingstad med mann, katt, og valp. Jobbet her i 3 år.

Mette: Daglig leder, utdannet frisør. Begynte da hun var 17 år i lære hos sin mor Kirsten, da hun drev salongen. Bor på Åkra rett ved salongen med sin familie.

Finn oss på Instagram: @eriksenh

Vi er også på Facebook: Eriksen Hårdesign

Xellent Frisør

Året 2020 begynte veldig bra med god omsetning i både januar og februar. I mars ble det mer og mer fokus på corona-viruset i media, og vi merket at det ble roligere dager i salongen. Likevel trodde vi aldri det skulle få så store konsekvenser for oss, så da vi fikk 4 timers varsel på å stenge ned salongen på ubestemt tid den 12. mars kom det som et stort sjokk. Heldigvis fikk vi åpne opp igjen etter 7 uker og har fått holdt åpent siden. Vi er stolt medlem av NHO og NFVB (Norske frisør- og velværebedrifter) og både under nedstengningen, åpningsperioden og helt frem til i dag har vi hatt super oppfølging med informasjon om coronasituasjonen, støtteordninger, permitteringsregler o.l. og føler oss godt tatt vare på av bransjeorganisasjonen vår. Da det endelig var tid for å åpne igjen fikk vi grundig innføring i covid-19 forskriften for hygiene og smittevern for frisører, og alle ansatte måtte gjennomføre smittevernskurs. Vi måtte også ommøblere litt i salongen for å overholde krav om avstand, men alt i alt gikk det veldig bra og det var stor pågang og fornøyde kunder til tross for at frisørbesøket måtte gjennomføres uten tilbud om kaffe, te eller lesestoff.
Vi er veldig nøye med smittevern og føler oss veldig heldige som ikke har hatt noen smittetilfeller i salongen verken blant kunder eller ansatte og har stort fokus på at vi skal være en trygg salong. Til tross for corona ble 2020 et bra år, og vi er mange erfaringer rikere på hvordan det er å drive frisør under en pandemi. Dette året vil salonghverdagen forhåpentligvis gå tilbake til normalen, og vi gleder oss til å få inn nye, veganske produkter, pusse opp salongen, samt å utføre masse hårmagi
 Vi sees hos Xellent Frisør!
Følg oss gjerne på Instagram: @xellentfrisor
Facebook: Xellent frisør

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies