Månedens bedrift januar 2021 er JSE Forlag

21. desember 2020

Boken «I sorg og glede» er den andre lokale boken JSE forlag gir ut, og for en suksess det har blitt frem mot jul. Vi har snakket med forfatteren selv, John Ståle Egge som er overveldet over det gode salget.

Vi har også tatt kontakt med Marit Hillesland i Norli på Karmøy, som kan opplyse om at «I sorg og glede» er bestselger av lokale bøker på Karmøy med nærmere 900 solgte til midten av desember, bare på Norli butikkene. Denne lokale boken vil helt sikkert ligge under mange juletrær i år.

John Ståle sier at den er trykket opp i 1500 eksemplarer og det ser ut til at den kommer til å bli utsolgt ganske tidlig, det minker på eskene og det er solgt 1200 nå den 18. desember. Den første boken han ga ut i 2019 ble kun solgt på Karmøy, men nå selger bokhandlere «I sorg og glede» på hele Haugalandet og Bremnes. Han har også selv solgt den hjemmefra og han har fått mange gode tilbakemeldinger. Han berømmer også hjelpen han har fått av Odd Jostein Fabrin som har tatt seg av alle de 600 bildene i den 272 siders lokale boken.

JSE forlag er nå gjort om til AS og de kan dermed ta imot andre lokale forfattere som ønsker å gi ut sine bøker på forlaget. Vi har gode avtaler som kommer godt med når lokale forfattere ønsker å gi ut bøker sier John Ståle, som heller ikke ser bort fra at det kommer flere bøker fra ham selv. Dersom helsen holder har han mange ideer om ny prosjekter.

Et prosjekt han lange har tenkt på er musikk og artister på Karmøy, en omfattende og stor jobb dersom han greier å komme i gang med det. Bare tenk på all bedehusmusikk og religiøs musikk som er laget og sunget opp gjennom årene. Musikklagene har vært og er fremdeles mange her på Karmøy. Dansene på 50-60 og 70 tallet var viden kjent og mange lokale band spilte enten det var i Skudenes, Åkrehamn, Kopervik eller på Dalen. Det spørs om jeg hadde fått plass til alle i en bok, sier John Ståle.

Åkrehamn Vekst har før og etter at «I sorg og glede» kom ut, sett at forfatteren har stått på og er utrolig dyktig til å markedsføre boken sin. Her har mange noe å lære av John Ståle.

Vi ønsker forfatteren lykke til videre med salg av «I sorg og glede» og med nye prosjekter.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies