Eurojuris inviterte til fordrag med Odd Karsten Tveit

6. november 2020

Eurojuris har de siste årene vært sponsor på Silk festivalen og hadde også i år en aktivitet på Vili & Ve der Odd Karsten Tveit fortalte om Midtøstens historie gjennom de siste 200 årene. 15 personer var på foredraget i disse koronatidene, og de fikk oppleve en engasjert og god fortelling om hva som ligger bak Midtøstens historie.
Odd Karsten Tveit har gitt ut boken Midtøsten på 200 sider og er boken like god som, har vi noe å glede oss til i sofakroken med en god bok.
Takk til Eurojuris som arrangerer dette for oss med Jan Henrik Høynes i spissen. Vi håper på et nytt spennende foredrag i 2021

SILK har skrevet følgende på sine sider:

Vil du forstå dagens konflikter i Midtøsten, må du kjenne regionens historie. Boken Midtøsten på 200 sider er en lettlest og spennende innføring i historien til et område som stadig stjeler verdenspressens oppmerksomhet. Den er full av utrolige fortellinger og interessante fakta. Krigen i Syria, fremveksten av IS, den arabiske våren, Israel-Palestina-konflikten – alt dette får ny dybde og mening med denne boken. Bli med bak nyhetene, til de bakenforliggende sammenhengene og maktstrukturene som forklarer mye av stormaktenes spill i Midtøsten den dag i dag.

Odd Karsten Tveit har dekket Midtøsten-konflikten i snart 40 år. Han har vært NRK-korrespondent der i flere perioder og har skrevet en rekke prisbelønte bøker om emnet. Med sin store kunnskap og rike kildetilfang er han utvilsomt en internasjonal kapasitet på Midtøstens moderne historie og konfliktens politiske betydning. Han har vunnet Cappelens dokumentarpris, vært nominert til Brageprisen og også vunnet Brageprisen. I 2015 utga han boka De skyldige til fantastiske kritikker. Tveit inviterer til spørsmål fra salen etter foredraget.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies