«I Sorg & Glede» Ny bok fra John Ståle Egge

30. oktober 2020

Boken «I Sorg & Glede» er på 272 sider og har nærmere 600 bilder med bildetekster. Den kommer i salg fra første uken i november. Dette er den andre store lokale boken John Ståle gir ut. Signerte bøker kan forhåndsbestilles hos Norli butikkene på Karmøy. Boken vil også være i salg hos alle bokhandlere i Haugesund, Tysvær, Ølen og Etne.
Dette bokverket må ha vært et stort og omfattende arbeid John Ståle. Hva er det som får deg til å gå på med krum hals rett etter at den første boken var ferdig?

Jeg skrev en del historier i «Storm, saltråk og damstidla» som gikk rett inn til folk og jeg ble oppmuntret til å skrive en ny bok med historier. Det var ikke meningen at «I Sorg og Glede» skulle ut på markedet dette året, men slik ble det nå.

Det er viktig å ta vare på historiene som kanskje er lite omtalt tidligere. Mange av disse menneskene som opplevde ting i krigen, på sjøen i 50 og 60 årene begynner nå å bli eldre og dessverre mange av dem er godt bort. Men fortsatt finnes det enkelte som sitter på historier som ligger kanskje 60 – 70 år tilbake i tid. Men det haster med å ta vare på mange av våre lokale historier, historier som jo er vår arv. Jeg synes det er utrolig viktig at vi nå får tatt vare på disse og at de blir arkivert for fremtiden i bokform. Samtidig er det i boken mange triste historier, men livet består også av masse gleder og derfor har jeg valgt meg ut å skrive om noen av våre «Gledesspredere» vi i dag har blant oss sier John Ståle.

I Sorg & Glede tar for seg akkurat det som overskriften tilsier. Her kan du lese om tragiske hendelser på sjø og land, som skapte mye sorg. Men også om gledes historier, om personer fra Haugalandet som har spredd mye glede i lokalsamfunnet og noen i hele Norge. Her kan du lese tragiske historier og ekte gledesspredere. Som John Ståle sier, «Gleder som kanskje er meget vanskelig å se når sorgen og savnet setter inn med full styrke. Heldigvis har vi på Haugalandet så mange gledesspredere som har spredd og sprer så mye glede. Vi kunne skrevet mange bøker om alle disse fra vårt område»

Oppturer og nedturer erfarer de fleste av oss gjennom livet, og det er viktig at en nedtur med sorg kan overvinnes med gledes historier. Vi gleder oss til å sitte i sofakroken og lese denne lokale boken med så mange historier og bilder fra Haugalandet.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies