Monter er månedens bedrift i september 2020

31. august 2020

Åkrehamn Vekst har tatt en prat med daglig leder Tore Olsen på Monter Karmøy. Vi hadde hørt at Monter har fått en høy omsetningsvekst de siste månedene og det bekrefter Tore.

Daglig leder Tore Olsen

Vi har nå 15 årsverk på butikken, da den var ny i 2016 hadde vi 9 årsverk og har fra 2016 til nå gått opp med 6 årsverk. Det betyr at vi har faste, deltid og lokale skoleungdommer inne i vår arbeidsstokk til enhver tid.

Da pandemien slo til i mars måned var det stor usikkerhet i vår butikk og hele Monter kjeden. Hva skjer nå, må vi stenge ned, er det stor fare for smitte til våre ansatte, hjemmekontor og permitteringer. Monter lagde kriseplaner og måtte permittere noen de første ukene.

Det gikk likevel ikke lang tid før kundene etterspurte levering hjemme. Folk var kanskje bekymret for å gå ut, satt i karantene og dermed startet vi med hjemme levering. Netthandelen tok seg kraftig opp med nærmere 200 % og mai salgstallene viser at vi på Monter Karmøy har 40% økning, mest på privat mens det har til tider vært litt mer utfordrende på proff markedet.
Selv om vi nå har fått et mer stabilt proffmarked med omsetning er det viktig å peke på at vi som private må bruke fagfolk som før siden smittetallene nå er lave på Karmøy. Folk må bruke næringskjeden fagfolk til arbeid som kan være utfordrende for oss som ikke gjør dette til vanlig.

Tore peker videre på at fra Åkrehamn til Vea trenger du ikke å passere bomringen for å få tak i det vi trenger til daglig og oppfordrer alle til å Handla Hima.
Monter Karmøy har de siste 10 årene fått en økende omsetning og ser nå at det flater litt ut, men siden pandemien kom har vi fått en bust på omsetningsøkning.

Vi spør så om hva kundene har kjøpt og hva de skal bygge selv i disse koronatidene. Det har stort sett vært skifte vinduer, garasjer, vinterhager og små ombygginger. I starten kommer Tore på at det var maling innendørs det gikk mye av og de hadde problemer med å få inn nye forsyninger. I det siste har de også merket at det er blitt mer produkter til innearbeid privatkunder handler.
Hva var den største utfordringen da pandemien startet Tore?
Bemanningen ble fort en utfordring siden handelen tok seg kraftig opp og vi måtte drive smittehensyn noe som krevde større bemanning til tider.

Har du noen synspunkter til slutt Tore? Ja jeg vil berømme kundene våre som hele tiden har tatt hensyn og overholdt smittevernet. Jeg vil også takke de ansatte som snudde seg rundt og tok pandemien på alvor. Takket være våre kunder og ansatte har vi ikke hatt smitte til nå i butikken sier Tore.

 

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies